GINieten met volle teugen

GINieten van de lentezon, de kleuter die een beautymiddag organiseert en schaamrood op mijn wangen bij het tankstation. 

Let the weekend beGIN

In het Pitoreske Putten hebben vrienden van ons een geweldig fijne B&B waar wij zo af en toe vertoeven. Van houtkachel tot afwasmachine, een gevulde koelkast en eitjes vers ginvan eigen kippen. En…..terwijl de Huisgenoot het weekend zou gaan genieten van een collectie speciaalbieren ging ik voor de Gin. Dit las ik op lindanieuws.nl:

“In Amsterdam is de trend rondom de gin-tonic nu wel voorbij”, vertelt Van Beeck Calkoen. “Niet dat het not done is om gin-tonic te drinken, maar nu behoort dit drankje in dezelfde rij als wijn en bier. Je bestelt het net zo makkelijk in de kroeg. In de rest van Nederland is gin-tonic nog niet op zijn hoogtepunt qua doorbreken.”

Gelukkig valt Putten onder ‘de rest van Nederland’ dus ik kon los 😉 Gewapend met google en recepten voor Gin cocktails ging ik aan de slag. Variaties met munt, aardbei, citroen, komkommer en rozemarijn kwamen het weekend voorbij en de alltime favourite komt toch echt van ikbenirisniet: De aardbei & Gin cocktail. Ik verving wel het bruiswater door tonic en de citroen liet ik weg (die was al op). De foto ben ik vergeten te maken, maar ik offer mij op en beloof hierbij plechtig (zeer) binnenkort alsnog een foto te plaatsen. Mochten er nog Gin cocktail aanraders zijn hoor ik ze graag!

La Petite Partyplanner

“Juf, we hebben een idee”. Als J3 en haar vriendinnetje dit bij de juf melden houdt zij beautypartyhaar hart al vast. Dit keer wilden de meisjes een beautymiddag in de klas organiseren. De juf houdt wel van een feestje en zei dat ze het maar moesten regelen voor de vrijdagmiddag en so they did 🙂
Er werden nagellak- en make-up-moeders geronseld, komkommers ingekocht, voetenbadjes klaargezet en bij afhalen kwam er een stralend meisje naar buiten met glitteroogschaduw en een Elsavlecht. “Iedereen vond het zó leuk mama, zelfs de jongens!” En nu wil ze binnenkort thuis een beautyfeestje geven, maar dan wel met lekkere hapjes, of ik die dan wil maken en we nog even op Pinterest kunnen kijken voor ideetjes. De kleuters van tegenwoordig…..

Grootheidswaanzin en een kleine afwijking

Momenteel rij ik (tijdelijk!) in de Fabulous Ford van de zaak met bijna 300.000 op de teller. Going to the max met een C-Max. In Granny Grey, oh make my day.! Een Ford met levenservaring maar het rijdt, ik zit droog én alle kids passen op de achterbank.
Granny was toe aan een borrel en zonder op te letten rij ik het tankstation binnen, trek de slang naar het gaatje en dan..hij past niet. Diesel? Check. Ik kijk nog eens goed en zie tank1dat ik bij een vrachtwagenpomp sta en begin heel hard te lachen. Gevalletje grootheidswaanzin 😉 In z’n achteruit, goeie pomp, deze past wel en Granny krijgt haar verdiende Diesel.
En dan kom ik bij de kassa.
“Was dit toeval of bent u zo iemand die dit expres doet?” Ze kijkt me bijna streng aan.
En begint dan héél hard hoofdschuddend te lachen. Er staat een lange rij achter me.
“Sja het is een afwijking” zeg ik met een glimlach en het schaamrood op mijn wangen. Mijzelf vast voornemend volgende keer gewoon zonder te kijken de tank vol te gooien. Wat natuurlijk niet lukt. Doe jij dat ook? En ga je voor ronde getallen of de jackpot?

Advertenties

Een gedachte over “GINieten met volle teugen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s