Onze Roadtrip met Ranja

Lees je dit blog dan stap je bij ons in de auto en reis je mee op onze roadtrip door het leven. Met veel ranja, ristretto en af en toe een fles rosé. En regelmatig de weg af om bij te tanken met de nodige liters thee. 

De inzittenden

Ons reisgezelschap bestaat uit de Coureur, de Bijrijder en de 3 J’s op de achterbank. De 3 J’s omdat hun namen nou eenmaal alle drie met een J beginnen. J1 (2007, jongen, gek op geel, wil 20160716_190448_98alater een Dodge Ram Van of soortgelijk), J2 (2008, jongen, ‘bleu is my favourite color’, gaat voor een BMW M6 cabrio of een tractor) en last but not least J3 (2010, meisje, ‘liefstelingskleur’ roze, droomt van een roze bolide met glitters). Indien nodig klappen we met liefde de derde zitrij omhoog en kan er nog meer bij in de vorm van logés, opa’s, oma’s, ooms, tantes en ander aanwaaiend wild.

Weg van de snelweg

Ik zie ons leven als een roadtrip. Opvoeden, je relatie, het gezinsleven, het is een reis vol ontdekkingen. De ene keer vol gas op de linkerbaan maar regelmatig verlaten we de snelweg om al cruisend over smalle binnenweggetjes de mooiste plekken te ontdekken. Onder andere door chronische ziekte binnen het gezin zijn we al meerdere keren tot de ontdekking gekomen dat Off-road wegen ook in ons routeboek staan. Een uitdaging die we niet uit de weg gaan. Gewapend met geduld, liefde, humor en een krik, lier en een paar reservewielen komen we er steeds wel doorheen. Teambuilding! Met een lach en met een traan maar je komt op plekken die je via de gebaande paden nooit had ontdekt. De nodige hobbels in de weg die je niet altijd ziet aankomen nemen we voor lief zijn er obstakels waar we niet door, over, langs of onder- of tussendoor kunnen zoeken we een omweg. En dan kom je weer op nooit-gedacht-bestemmingen, soms mooi soms om hard van weg te scheuren.

Exclusieve uitvoering

Met pech langs de kant hoort er (helaas) ook bij. Maar soms zijn die momenten van panne waarop je verplicht stil staat de momenten van nieuwe inzichten en ideeën. Even roadtrip-2in de revisie, een paar nieuwe onderdelen of wat aanpassingen en weer door.
Ons gezin is verre van ‘standaard’ te noemen. Geen Fiat Multipla maar ook zeker geen VW Golf station. Meer een Costum made Land Rover Defender. Gaat geen uitdaging uit de weg, kan tegen een stootje, ruimte genoeg  en een lekker hoge zit om overzicht over het geheel te houden. Enkele aanpassingen in het interieur, een paar comfortabele stoelen en automatische transmissie. Tot slot op verzoek van J1 nog even een daktent erop. Een grote bak met lego achterin en het handschoenen kastje is geconfisqueerd door de meisjes voor make-up en prinsessendingen. Achterop hangen nog wat racefietsen want er zijn er onder ons die ook wel erg gelukkig worden van rijden met twee wielen.

Food, Friends & Family

img_20160801_194101.jpg
Naast alle eerder genoemde onderdelen van onze uitrusting mist er nog 1 essentieel onderdeel. Mijn (buiten)keuken! Goede brandstof is immers van groot belang. En liefde van de man gaat door de maag 😉 Indoor- en outdoorcooking. Thuis, langs de weg, in de duinen of het bos. Geef mij vuur en ik kook. Voor 2, 5 of 20 personen, hoe groter de pannen hoe beter. Zo, nu hebben we alles. Ga je mee? Off we go. This is how we roll…..

 

Advertenties

5 gedachtes over “Onze Roadtrip met Ranja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s