Beter een goede buur….

Deze week stonden er veel kilometers op het programma. Echter, de handrem werd flink aangetrokken en het bleek maar eens hoe waar de spreuk is dat een goede buur beter is dan een verre vriend. Hoewel over die (verre) vrienden ook niks te klagen viel…..

Vakantie!

Voor tweederde van onze kindercollectie is de laatste week vakantie aangebroken. De plannen: heel veel ochtendknuffels in het grote bed en zodra het écht lekker weer wordt 20160803_080528_c8anaar het strand! De middelste had vooral heel veel zin in ‘niks’ en deed een telefonische boeking bij Hotel Granny’s.

Aruba vs. Wijk aan Zee

Op woensdagochtend in alle vroegte togen we naar het station voor een uitzwaaisessie, want de Huisgenoot vertrok naar de Tropen. Op zakenreis hoor. Dus eigenlijk is er niks aan. Alleen, op een tropisch eiland. Na je werk een duik in het zwembad met uitzicht op zee. Dineren bij zonsondergang. ’s Nachts doorslapen. Afzien eigenlijk. Hij op de trein naar Schiphol, de middelste naar oma en daarna vol gas door naar het strand! Wijk aan Zee is onze 20160817_131049_b83favoriete stek. Gratis parkeren op redelijke loop afstand (hoe vroeger je er bent hoe dichterbij). Het strand zelf is schoon met leuke strandtentjes. En een tip: op het strand staan huisjes van aanzeeslapen.nl. Hoe geweldig is dat! In slaap vallen op het deinen van de golven, wakker worden met thee op je terras en uitzicht op zee. En zo dicht bij huis…

De reddingsbrigade

20160817_154734_643Nog iets leuks: via de strandopgang loop je langs de reddingsbrigade. Gedurende de zomer hebben deze regelmatig een open avond waarbij de kinderen onder andere in de reddingsboten mogen klimmen (die zijn dus echt heel erg groot!). Dat wilden ze graag een andere keer doen. Het was genoeg voor vandaag. Zongebruind en met zand tot achter hun oren lagen ze in de auto in no time te slapen. Die dag kroop ik in bed met een grote glimlach op mijn gezicht. Ookal is er natuurlijk niks aan als de Huisgenoot tijdelijk Uithuisgenoot is, maar wat was het een heerlijke dag geweest. En toen liep het allemaal even anders….

AU!

De volgende ochtend stond ik vroeg op. Het plan was o.a. het Blotevoetenpad te lopen op Erve Brooks. So far out of our comfortzone en daarom hoog tijd om eens te doen! Even snel stofzuigen, de was doen en hop de auto in. Stofzuiger in de aanslag en toen…trok er ineens een pijnscheut door mijn onderbuik. Au! Maar goed, diep ademhalen en het trok wel weer weg. Niet veel later een tweede en tot mijn grote frustratie hield die aan. Ik dacht een pijnstiller will do the job. De kinderen schrokken, schijnbaar zag ik er niet zo florissant uit en terwijl ik de pillen uit de strip duwde voelde ik ‘dit gaat niet goed’. Ik zei tegen mijn oudste dat hij snel de buurvrouw moest gaan halen. Die is ambulance-onderweg_c5bverpleegkundige, altijd handig om die naast je te hebben wonen. Mijn superheld deed wat ik vroeg en om een lang verhaal kort te maken, via de armen van de buurman (buurvrouw was werken) en de ambulance belande ik op de spoedeisende hulp en werd ik opgenomen in het ziekenhuis.

All inclusive

Onder andere nierstenen bleken de boosdoener (Ik kan me niet herinneren dat ik een hap kattengrit heb genomen?? Serieus, die krengen lijken erop!)
High van de poeders, pillen en spannende dingen die door mijn infuus naar binnen liepen waa20160819_122403_852nde ik mij haast in een resort. Een ziekenhuis met een menukaart waarvan je wanneer
je maar wil 12x per dag mag bestellen, en zolang je geen 20 kroketten of 30 glazen cola besteld geheel naar eigen keus. Je bestelling wordt aan bed bezorgd. Van een croissant en verse jus tot een maaltijdsalade met gerookte zalm. En ik kreeg me toch een fanmail! Binnen no time hing het prikbord vol!

Op de plaats, rust

Na 5 dagen kon ik uitchecken met de mededeling om mij vooral nog even rustig te houden. Zij die mij iets beter kennen weten dat dit niet echt een natuurlijk trekje is maar dankzij onze superbuurtjes en enorm veel lieve (verre) vrienden zit ik hier als prinses op de erwt en wordt er dagelijks eten bezorgd, opgepast, schoongemaakt, de was gedaan én gestreken. En ja dat zou ik zéker ook allemaal voor hen doen, maar als je zo zelf in de watten wordt gelegd……wauw. Weten jullie misschien leuke, en een beetje originele, bedank ideetjes?
Sla ik nog even een pijnstillend cocktailtje achterover en ben snel weer als nieuw!

 

 

Advertenties

9 gedachtes over “Beter een goede buur….

  1. Auwwww, nierstenen zijn geen leuke stenen. Ze glanzen niet en je kan ze niet in een ring stoppen. Totzover de humor. Wat vervelend, maar wat heerlijk van die lieve hulptroepen! Wel nog een beetje op jezelf blijven passen aub, volgens mij kost het meer dan 5 dagen ziekenhuis om weer terug op je oude niveau te zijn.

    Liked by 1 persoon

    1. Dat valt idd een beetje tegen! Maar wat die stenen betreft, men was verbaasd dat ik ze niet wilde bewaren haha. Wel weer eens wat anders om in een ring te laten zetten, of bij meerdere stenen een setje oorbellen van te laten maken…. 😉

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s