Naomi Smits: Hoe gaat het nu met…

In deel 1, deel 2 én deel 3 las je het verhaal van Naomi Smits en haar weg naar het roze papiertje. Hoe is het nu met haar? Is kilometer vreten haar hobby of zit ze liever op de bijrijdersstoel? 

Anno 2016 vindt mijn lieftallige echtgenoot mij een uitstekende driver. Ik ben inderdaad een prima chauffeur, maar om nou te zeggen dat ik met veel toeters en bellen de auto in stap? Neuh.

Driver’s seat of liever niet?

In de loop der jaren ben ik mijn automodjo een beetje kwijt geraakt. De eerste maanden na het halen van dat felbegeerde roze papiertje waren de wegen des auto’s mijn grote Doppie_Vroemmmama_5_a4dmaatjes. En die waren ondoorgrondelijk. In mijn echter studententijd was ik weer beste vrienden met mijn stalen ros en had ik een vierjarige vurige romance met mijn ov-jaarkaart. Autorijden deed ik zelden. En dan verleer je het stiekem toch een beetje. Vind ik. En als je dan een keer een met gillende hockeymeisjes te zwaar beladen auto bijna op de andere weghelft doet belanden, je de lichten laat branden zodat je accu leeg is, een keer een deuk in je vaders auto rijdt terwijl je denkt dat je enkel een spiegel heb geraakt en nog steeds paniekaanvallen krijgt als het bord dat ‘snelweg’ opdoemt. Dan wil je ook echt graag terug. Veilig naar je fiets.

 

Maar wat is het dan??

Angst of perfectionisme. Ik weet niet wat het is. Ik rijd veilig, netjes en stevig door. Ik durf full speed over der Autobahn te sjezen en durf vervolgens ook à la Easy Rider ruzie te maken bij tolwegen met aangebrande Fransozen. Maar om nou te zeggen dat ik warm draai voor autorijden. Nee.
43089-bike-riding-inspirational-quotesResumé: de ene keer gaat er gas op die lolly, de andere keer is het afremmen. Het is het snelle Born to be Wild versus het rustige Fast Car.  Het is ‘In your face Karel’ versus ‘Damn you waarom-heb-je-me-in-hemelsnaam-laten-slagen-Dimitri’. Het is een autogebed zonder einde.

De oplossing?

Maar misschien dat mijn ideale tuftufje voorgoed voor verandering kan zorgen.  Want na de AX, Saxo, Corsa en de huidige Focus heb ik mijn droomlimousine nog niet gevonden.

Advertenties

2 gedachtes over “Naomi Smits: Hoe gaat het nu met…

  1. Pingback: De inparkeertrilogie van Naomi Smits #3 – vroemmmama

  2. Pingback: De inparkeertrilogie - the final chapter - Tekstbureau Doppie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s