Campingavonturen

Van Glamping in Gardenia tot Pizza uit Puglia en Hollandse Haringen…de hoogtepunten uit onze tweede week Roadtrippen met Ranja

Kamperen. Zó niet mijn ding! Toch struikelde ik deze week behoorlijk over de haringen en scheerlijnen….Ik zal toegeven, soms zie ik een caravan/voortent combinatie en dan zou ik een kampeervakantie bijna overwegen. Het gaat dan wel om een tandem-asser caravan met airco en een bijpassende voortent met op zijn minst 1 enorme uitbouw, liefst twee. Maar ja, ik denk dat alle kinderen op een bepaald moment helemaal warmlopen voor kampeeravonturen, het liefst in hele kleine koepeltentjes. Zo ook de mijne. En dus dacht ik: dan creeëren we een all-inclusive camping! Van onbeperkt WiFi tot twee gangen diner, alles bezorgd tot in de tent. Het leek een leuk idee om heel pinterest achtig de kinderen zelf polsbandjes te laten maken, maar in dat idee ‘hadden ze nu even geen zin in’. Sja, tenslotte hebben ze ook vakantie he. De tuin kreeg een nieuw bestemmingsplan en na het opzetten van de ‘tenten’ kon het feest beginnen. Glamping in Gardenia.

pizzauitpuglia2

 

 

Camping style koken vind ik overigens wél erg leuk! Buiten een beetje improviseren en dan iets heerlijks op tafel zetten. Het koken op de Cobb is dan ook echt geen straf. Pizza uit Puglia voor het Dolce Vita gevoel, en toen er ‘Chickie met Tzatziki’ op het menu stond waanden we ons in Griekse sferen en wilde ik bijna mijn huis wit met blauw verven. En er is een nieuw favoriet toetje! Wil jij er ook van genieten? Perfect om de restwarmte van je Cobb (of bbq) te gebruiken.

 

 

 

Marshmallow Biscuits met fruit

marshmallowtoetjeMen neme:  

Een Digestive biscuitje
2 marshmallows
vers fruit naar keuze

Het fruit maak je schoon en kan je eventueel marineren in bv Licor 43 of iets anders-met-alcohol. Voor de kinderen uiteraard niet, een scheutje grenadine siroop will do the BOB-job.
Leg de marshmallows op het biscuitje en plaats deze op het rek van je Cobb (of bbq). Deksel erop en af en toe even spieken of ze al goed zijn. Meestal duurt het hier een minuutje of 2/3 en dan zijn de mellows perfect.
Eventueel garneren met een blaadje munt.
Het zachte, nét niet vloeibare van de mellows gecombineerd met het knapperige van het biscuitje en daarbij het zoete fruit….Om je vingers bij af te likken (wat ook wel zal moeten want die zijn na consumptie wel ietwat ‘sticky’)

Hoewel er kilometer-technisch niet heel veel spannends gebeurde deze week reden we 9b14cbbb2242fb9423a9e748c05f2f93wel een hele mooie route naar de Biesbosch. Familie stond daar op Natuurcamping de Knotwilg. Weer een (tent)haring party! Met uitzicht op het water zaten we rond de Cobb en genoten van alle gezelligheid en lekker eten. En muggen. Dat ook. Maar ja daar heb je Deet voor. En gestippelde herinneringen aan een mooie avond.

20160723_194450_d31

Het is niet echt een zomerse zomer. Kan ik niet ontkennen. Maar toch pakken we best wel wat zonnestralen 20160716_190448_98amee en zijn er zelfs zowaar al verkleuringen te zien! En gelukkig heeft Nederland ook overdekt genoeg leuks te bieden. Dus we trippen vrolijk verder maar voor degenen die zich in zonovergoten bestemmingen bevinden: stuur gerust een béétje deze kant op 😉
Ohja, oma belde nog deze week. Dat ze nog wel een tent heeft liggen. Mochten we die willen lenen……

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Campingavonturen

  1. Wat een heerlijk verhaal, zo leuk verteld! Jullie hebben een fijne kampeertijd gehad en die cobb lijkt me echt een super ding ;o) Oh ja, muggen, hier ook levend aas ;o) Zal ik dan toch een lekker ding zijn? ;o) hihi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s