Olé Olé op stap met het OV !

20160711_132517_1d6

 

Vorstelijk genieten en slow traveling, als dat nog geen vakantie is…

Op het verlanglijstje van Julia stond een kasteel. Het liefst met prinsessen. Jarno wilde graag een keer met de bus en de trein. Het kind is 9 en is nog nooit met de bus geweest, dat is natuurlijk wel een gebrek aan zijn opvoeding dus daar moest ik wel even iets aan doen. En deze week stond er een Kia Sportage voor ons klaar in Breukelen dus shake the wishes en hit the (rail)road!

20160711_101612_8c0Met een meisje gehuld in prinsessenrok met gouden glitters en een enigszins nerveuze stoere jongen begonnen we aan de reis waar je met de auto 40 minuten over doet.
De bus, de trein, overstappen, even wachten hier, beetje vertraging daar, en zo deden we aan slow traveling. Ruim 2 uur later kwamen we aan op de plaats van bestemming.
Ze vonden het leuk hoor, zo voor een keertje, maar dat we terug gewoon met een auto konden was best een goed plan.

IMG_9616_506

 

 

De bolide viel in de smaak: een Kia Sportage GT-Line mét o.a. panoramadak én stoelverwarming achterin! En
dat was met deze ‘zomerse’ temperaturen heerlijk aldus de prins en prinses. Terwijl ze vorstelijk achterin genoten van een hapje en drankje begon de zoektocht naar een kasteel. Via de mooiste binnenweggetjes reden we naar Kasteel De Haar.

 

 

 

20160711_121659_80c

 

Deze zomer kan je in het kasteel de (kinder)rondleiding Deftig Dutten doen in het kasteel. Nee je mag geen prinses-op-de-erwst-siësta houden (leek mij nou zo een goed idee) maar je komt wel in de slaapkamers die normaal gesloten zijn. Van steriel wit tot rozig roze, door geheime gangetjes en dubbele deuren.

 

 

 

 

20160711_131926_87d

 

 

Het was een hele belevenis. Maar wat een leuke rondleiding met een gids die geweldig goed verhalen kon vertellen! Je kon trouwens meegenieten hoor, de prins deed een Snapchat-take over. Dus als je ook een Snapper bent volg ons 😉
Je vindt me natuurlijk onder de naam Vroemmmama.

 

IMG_9586_ed8

De tuin van het kasteel is trouwens een perfecte picknickplek. En naast dat het aangrenzende dorpje Haarzuilens een prachtig plaatsje is om even doorheen te slenteren (helemaal in stijl van het kasteel) vind je er ook Geertjes Hoeve. Hier kan je de lammetjes een flesje melk geven, pony rijden, lekker lunchen en nog veel meer. Dus wij moeten nog een keertje terug, wordt vervolgd……

Advertenties

4 gedachtes over “Olé Olé op stap met het OV !

 1. Volgens mij hebben jullie stiekem genoten!
  Wel een heel leuk en origineel uitje zo naar een kasteel toe trouwens!
  En zijn de kids al helemaal omgeturnd naar OV-verslaafden of zijn ze het slow travelling alweer afgeleerd en meer van het vol gas in de Sportage?

  Liked by 1 persoon

  1. Ha! Wat denk jij! Alhoewel de stilte coupé zeer in de smaak viel (wów mam wat is het hier lekker relaxed! fluisterde mijn zoon haha) is het ‘leuk voor een keertje, soms’. De Sportage is meer dan goedgekeurd! Daarover later meer 😉

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s