Vrouw Achter Het Stuur #7

Eerder in deze rubriek een Golden Volvo, deze week de Sparkling Silver Seat van Yasmin! The force is with her. Ziet (wat auto’s betreft) hoopvol uit naar haar Midlifecrisis. Haar bolide ruikt (in de ochtend) naar Chanel. Gek op High Heels maar waarom gaan die uit achter het stuur?

Vrouwachterhetstuur yasminklooster seatibizastNaam: Yasmin, 38 jaar op de teller, parkeert in Gelderland.
Bolide: Seat Ibiza ST in sprankelend zilver.
Trotse eigenaar sinds: 2014
Rijbewijs sinds: haar 19e

Jij en je auto

De Seat is ‘mijn’ auto. Althans diegene waar ik het meest in rij. Een beetje onopvallend met zijn veelvoorkomende zilveren kleur. Maar noem je het Sparkling Silver klinkt het best gaaf! Kenmerkend aan mij en mijn auto is de Stormtrooper sleutelhanger. Deze hangt standaard aan mijn sleutelbos en zal dan ook meeverhuizen als ik een andere bolide ga rijden. Nog een dingetje waaraan je mij meteen herkent: dat ik altijd met onmogelijk veel spullen tegelijk in m’n handen de auto probeer uit te komen. Dat ziet er vaak behoorlijk stuntelig en motorisch gestoord uit. Handtas, laptoptas, jas, tas met nieuwe schoenen … noem het maar op.

Helemaal tevreden of verbeterpunten?

Een grote plus van onze auto: hij is betrouwbaar en rijdt fijn en soepel. Minpuntje: absoluut niet ruim en niet super snel. De vorige auto was een Seat Leon 2.0 FSI
in een mooie sportuitvoering, sneller dan het licht met een lekker pittig karakter. Toen ik zwanger was van de 2e werd het tijd om te denken aan meer een ‘gezinsauto’. Een auto die niet zoveel benzine slurpte, algeheel zuiniger en beter voor het milieu zou zijn. Maar mijn man en ik hebben ons eigenlijk vergist in het praktische gedeelte van de Seat Ibiza ST. Hij lijkt ruim van buiten. Toen we eenmaal vaker daadwerkelijk met z’n vieren in de auto zaten, voelde we ons als geëvolueerde sardientjes in blik…. Maar eerlijk is eerlijk. Hij is zeer zuinig, heeft een mooi antraciet  interieur, grote kofferbak en rijdt heel fijn.

Handwasje of snelprogramma bij de wasstraat?

Voor de foto heb ik hem wel nog even snel door de wasstraat gejast. Wat shinen die velgen Vrouwachterhetstuur-YasminKlooster-2ineens mooi! Ik ben namelijk niet het type dat ieder weekend mijn bolide aan het poetsen is. Van binnen ruikt hij ’s morgens naar Chanel, maar ziet er vaak uit als een beest. Blame it on the kids van 5 en 1 jaar. Altijd is er wel ergens een snoetenpoetser tussenuit te vissen. Hebben ze honger? Kijk maar even achter in je kinderstoel. Kruimels genoeg. Lege kauwgum of mentos papiertjes liggen standaard in de middenconsole. Net als 15 verschillende tinten roze lipsticks, sjaaltjes en een paar makkelijke instappers. Om de mat met het rijden niet te vernagelen met mijn hakken, schuif ik m’n voeten namelijk voor het gasgeven eerst even in een paar bordeelsluipertjes.

Rondjes om de kerk of kilometervreten?

Deze auto staat nu sinds 2014 voor onze deur. Ik rij dagelijks maar ik ben geen kilometervreter. Het zijn voornamelijk de woon-werk-boodschapritjes. Eigenlijk heb ik geen idee hoeveel kilometertjes ik dan op het asfalt heb versleten. Naar schatting vanaf 2014 +/- 6250 km. Schade heb ik (nog) niet gereden. Even afkloppen natuurlijk want zul je net zien dat ik morgen tegen zo’n dom parkeerpaaltje knal.

Breekt het zweet je uit als je moet parkeren of zet je je bolide zo op zijn plek.

Ook zoiets … Voor- of achterwaarts parkeren vind ik totaal geen probleem. Ik snap ook niet dat mensen dat überhaupt eng of lastig vinden. Het is een kwestie van kijken in je spiegels en gewoon doen. .

Hoe voel en gedraag jij je achter het stuur?vrouwachterhetstuur yasminklooster seatibizast

Ik vind rijden fijn, leuk en uiteraard lekker makkelijk. Mijn rijstijl zwengelt tussen pittig (maar wel gecontroleerd) tot gewoon beschaafd verantwoordelijk. Het ligt eraan of ik de kids achter me in hun stoeltjes heb gekneveld of dat ik alleen zit. Ik houd mij zeker wel aan de verkeersregels, maar ik rij standaard net iets harder dan eigenlijk mag. Behalve in een woonwijk! Dan schakel ik juist over tot snelheid slak zodat ik geen wild overstekende katjes of kindjes kan raken.

Zit jij stil achter het stuur of swingt je auto op de muziek?

Wanneer ik alleen rij heb ik standaard Radio10 aanstaan. Ja echt! Geef mij die oude jaren 80 en 90 hits maar. “Zeg heb jij die nieuwe van Calvin Harris al gehoord?” …. Ehh wie?? Is dat de lead singer van Starship? HEERLIJK! Uiteraard brul ik schaamteloos luid mee. Overigens nooit waar de kids bij zijn. Dat mag niet van de oudste want ik raak geen noot.

Wel eens met de auto de grens over geweest of stopt daar het avontuur op 4 wielen?

Ik denk dat Parijs het verst is geweest. Voor de exotische bestemmingen hebben we de parking bij schiphol. Nu zou ik wel graag nog eens een rit willen maken richting Noorwegen of Italië. Maar dan moeten de kinderen net even ouder zijn en met een andere auto.

Is dit jouw droomauto of is er een ander model waar je heel graag in zou stappen?

Dit is zeker niet mijn droomauto. Ik zie dit als ‘overbruggings’ auto tussen de vorige en de nieuwe. De nieuwe (die overigens nog niet eens  in beeld is) zal namelijk wel aan wat meer eisen moeten gaan voldoen en passen bij een gezin waarbij comfort en ruimte belangrijk zal zijn.
vrouwachterhetstuur-yasminMaar wat is mijn droomauto dan wel? Simpel: van jongs af aan droom ik van een Porsche 356 Cabrio. Toen we een auto zochten om in te trouwen, je raad het al, wist ik meteen dat dit in een 356 moest zijn. Sterker nog, dat was het eerste wat we dezelfde avond na het aanzoek hadden geregeld. Ik hou van klassieke gestroomlijnde sportbakken zoals een Ford Mustang 1967 of een Ferrari 250 GTO. Van de nieuwe BMW Z4 roadster gaat mijn hart overigens ook heel snel kloppen. Voordat ik zwanger was van de eerste was ik op zoek naar een Mazda MX5. Iets wat meer in mijn budget past. Maarja … een maxicosi, luiertassen en een kinderwagen in een tweezitter gaat ‘m niet worden. Mijn cabrio-wens zal altijd blijven dus wanneer eenmaal de kindjes groot genoeg zijn koopt deze moeder tijdens haar midlife crisis na een revisie alsnog haar cabrio. Uiteraard een rode met bijpassende hakken.

Yasmin kwebbbelt op haar blog Yazylicious over  “me, my kids & my favourites zoals make-up, beauty & fashion”. Ze schrijft heerlijk enthousiast en zeker als je net als Yasmin bezit over een voorliefde voor schoenen wil je haar volgen!

Advertenties

Een gedachte over “Vrouw Achter Het Stuur #7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s