Picknicken met pannenkoeken

Met een dampende beker warme chocolademelk & slagroom naast mij schrijf ik over onze eerste belevenissen tijdens het roadtrippen en de Mama Challenge 2016. En ja ik plaats alleen maar zomerse (zonnige) foto’s want dan is het in ieder geval zomers om terug te lezen 😉

Vakantie! Ein-de-lijk! En dat moet je vieren. Dus toen de laatste schooldag was afgelopen kwamen de kinderen thuis, was de tuin versiert en stonden de Dory-bubbels klaar om ontkurkt te worden.

vroemmmama-hoeravakantie

En ik kreeg mijn buitenkeuken binnen! In samenwerking met Bills Barn reist de Cobb deze vroemmmama mijncobb cobb bbq roadtrip buitenkeukenzomer met ons mee en wat is het een geweldig ding. Een bbq, maar dan compact én multifunctioneel. Bakken, braden, wokken en grillen, het kan allemaal. En dat moet je natuurlijk uitproberen en zo konden we ook meteen de eerste opdracht voor de Mama Challenge 2016 uitvoeren: picknicken. Met pannenkoeken.

Zoals je eerder kon lezen roadtrippen we deze zomer door Nederland. Soms compleet en soms met een deel van het gezin. Deze dag waren we compleet en was het plan was om binnendoor (snelwegen willen we zoveel mogelijk vermijden) naar Kootwijkerzand te rijden. Een soort woestijn midden in het bos. Echt prachtig, met picknicktafels en perfecte klimbomen. Maar toen we even de buienradar checkten bleek dat we beter de andere kant Betuwe Vroemmmama Roadtripmetranja Roadtrip Zomervakantieop konden gaan. Doei Veluwe, hoi Betuwe. Dat is het leuke, je ziet wel waar je uitkomt. De charme van binnenweggetjes rijden werd al meteen duidelijk: al rijdend door de Betuwe vliegen de kraampjes met Kersen en aanverwanten je om de oren. En zo werd de picknick spontaan uitgebreid met een fruitsalade want daar kan je natuurlijk niet gewoon langsrijden als je vakantie hebt. We zagen een bordje met De Blauwe Kamer. Picknicken in een blauwe kamer dat leek de kids wel wat. Al snel werd het ze duidelijk dat het dus een natuurgebied was mét een bijenhotel. Hoewel het er erg mooi was hadden de kids zich erg verheugd op spelen met zand en dus stapten we de auto weer in en kwamen we uit bij Het Eiland van  Maurik. Zoiets waar we al 100 keer voorbij zijn gereden maar nog nooit roadtripmetranja vroemmmama big strand schepgeweest. Een echt waterparadijs mét zand.
De scheppen en het groot materieel werden direct meegenomen naar de waterkant en onderwijl dat de kids aan het spelen waren konden wij beginnen met bakken.
Thuis maakte ik alvast het beslag, verder ging er kaas, spek, stroop en poedersuiker mee.

Het lijkt een beetje op kamperen dat buitenkoken. En hoewel kamperen niet mijn favoriete bezigheid is heb ik dus stiekem wel alle skills van mijn ouders afgekeken vroeger 😉 Geef mijn moeder vuur en een pan en er vroemmmama mijncobb roadtrip roadtripmetranja eilandvanmaurik buitenkoken pannenkoeken picknick mamachallengekomt eten op tafel. En nog lekker ook! Daarbij de toevoeging van mijn vader die op wonderbaarlijke wijze van iets een tafeltje wist te maken en voíla, het restaurant was geopend. Dus met dank aan de genen: Hop, kratje leeg, kratje op zn kop, en ziedaar mijn kookeiland.

Met de Cobble Stone was de Cobb binnen drie minuten heet en kon er gebakken worden. De Cobble Stone is een uit de kluiten gewassen briket die binnen 3 minuten heet is. Dan leg je de, in dit geval, pan op de Cobb en doet de deksel er voor 10 minuten op. Daarna is de pan zo heet dat je kan gaan bakken.
Je kunt overigens ook gewone briketten gebruiken maar dat duurt wat langer voordat het warm is.

Van te voren was ik een beetje bang het van die gourmetpannetjes-pannenkoeken zouden worden (zo lekker niet gaar en bleekjes) maar het werden echt perfecte pannenkoeken. Natuurlijk vroemmmama-pannenkoekneemt de warmte op een gegeven moment wel af, maar met de Cobble Stone blijft de Cobb zo’n 3 uur op temperatuur. De eerste pannenkoeken gaan natuurlijk het snelst en daarna duurt het steeds iets langer voordat er één klaar is. Maar ach, we hebben vakantie. Slow cooking, slow eating.

Al snel kwamen de zandmonsters op de geur af. En je begrijpt, dit waren de állerlekkerste pannenkoeken die ze óóit hadden gegeten.

vroemmmama-voorlezen-eilandvanmaurik

Na het eten was het tijd om een verhaaltje voor te lezen. Bij zonsondergang was leuk geweest, maar ja die zon zullen we het maar niet teveel over hebben. De temperatuur was nog lekker dus met z’n allen languit op mama  het picknickkleed lazen we verder over De Keukenprins van Mocano. Een erg leuk boek, in de stijl van De Waanzinnige Boomhut serie. Spullen inpakken en op de terugweg dromen over alle mooie dingen die we nog meer gaan zien en beleven……

 

 

 

Wat betreft de Mama Challenge 2016: deze challenge zal je in mijn blogs over de roadtrips regelmatig tegenkomen. Dit jaar doen een flink aantal mamabloggers mee aan de challenge. Lees bijvoorbeeld ook eens over Cindy en de challenge ‘doe een activiteit in de buitenlucht’. Laura pikte een succesvolle pin van Pinterest en Josan maakte scheerschuim milkshakes!

 

Advertenties

9 gedachtes over “Picknicken met pannenkoeken

  1. Pingback: Mama challenge 2016: Picknicken en een leuke activiteit in de buitenlucht

  2. Pannenkoeken hebben we ook al gebakken op de BBQ, maar die cobb ziet er idd een handig ding uit! Zeker op verplaatsing! Heerlijk begin van de vaka,tie bij jullie, datgaan ze zich ,og lang heugen, die zomer van 2016 ;o) Een pannenkoekenpicknick hebben we hier nog niet gedaan, mss eens proberen met koude versies op een stokje ;o) Thanks voor de tip!

    Liked by 1 persoon

  3. Pingback: Picknick in onze eigen achtertuin (Mama Challenge 2 - 2016) - Lotus Writings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s