Review: Dana test de Doona van Simple Parenting

Gedurende een aantal weken testte mama Dana de Doona autostoel van Simple Parenting. Dana is de trotse moeder van 3 kids en veel onderweg met de auto. De Doona lijkt haar dan ook een uitkomst! Wat zijn haar bevindingen? Lees het in dit interview…

Doona Simple Parenting test

 

Testmama: Dana van Versseveld
Testbaby: Juliën
Getest: de Doona autostoel van Simple Parenting geschikt voor groep 0+
Prijs: € 350,- (excl. Isofixbasis €149,-)

 

 

Je eerste indruk van de Doona:
DOONA_OPEN1De Doona ziet er degelijk uit, de kleur (Storm Grey) vind ik erg mooi. Stoer maar ook stijlvol en geschikt voor zowel een jongen als meisje. Alleen het geel aan de wielen vind ik wel erg uitgesproken.
Wat vind je van het idee dat je de wielen uit kan klappen en dus geen los onderstel meer hoeft mee te nemen of je autostoel moet tillen voor korte stukjes? 
Het idee vind ik super! Als die kleintjes net geboren zijn is de Maxi-Cosi goed te dragen maar dit veranderd al snel. Voor je het weet til je je een breuk. Ik neem dan het onderstel van mijn Bugaboo mee zodat ik niet zo zwaar hoef te tillen maar dan ligt ook gelijk de achterbak van mijn auto vol.
De Doona lijkt mij dus wel een uitkomst.
Dana test de Doona ruim vier weken. Na deze vier weken geeft zij haar visie op de Doona en deelt haar ervaringen tijdens een interview met thee en do(o)nuts. 
Hoe is het gebruiksgemak van de Doona? 

Doona Simple Parenting ReviewHet was even wennen. Ik was natuurlijk de Maxi-Cosi gewend. Na een paar keer gebruiken kreeg ik er de handigheid in en waren we een goed team, de Doona en ik. Als ik de andere twee kinderen naar school breng moet ik natuurlijk wel snel ‘uitgeklapt’ zijn en heb ik geen tijd om daar lang over te doen. Maar dat ging prima!

Gaat het in- en uitklappen eenvoudig?
Zeker. Het gaat heel makkelijk. Officieel kan je baby hier tot 13kg in maar dan lijkt het me wel erg zwaar worden.
Kan je je kindje in de Doona laten zitten tijdens het in- en uitklappen van het onderstel?
Ik heb het wel gedaan maar het is nummer 3 dus dan ben je een stuk relaxter. Ik kan me voorstellen dat je het bij de eerste te ‘gevaarlijk’ vindt. Juliën had er echter totaal geen hinder van. Het gaat heel soepel en hij vond het zelfs wel een leuke swing.
Zit je kindje comfortabel? 
Voor een pasgeboren baby zit de Doona vrij rechtop maar wel comfortabel. Dat de zitpositie iets rechterop is dan bij de Maxi-Cosi vind ik een voordeel want als je kindje ouder wordt willen ze graag meer zien. Juliën zat in de Doona prinsheerlijk om zich heen te kijken!
De Doona is in vergelijking met andere autostoelen zwaar (7kg). Gemiddeld weegt een kinderzitje 4kg. Is dit een nadeel?
Dat de Doona zwaarder is dat merk je wel. De vraag is denk ik of je dat nadeel op vindt wegen tegen het voordeel. Het extra gewicht komt door het ingebouwde onderstel, en hoewel het even iets zwaarder tillen is, kan ik me voorstellen dat je dat er graag voor over heb. Denk alleen al aan de ruimte die het je scheelt in je achterbak. En je hoeft niet eerst uit te stappen en het onderstel te pakken.
Vooral met het wegbrengen van de kinderen naar school gaf de Doona het echt tijdwinst.
Waar let jij op als mama bij het uitkiezen van een ‘maxi cosi’ en voldoet de Doona daaraan?
Doona Simple Parenting
Als eerste natuurlijk de veiligheid maar dan volgt voor mij snel of de kleine er comfortabel in ligt, het gebruiksgemak en niet te vergeten hoe het eruit ziet.
En dan scoort de Doona top! Alleen met uitgeklapt onderstel ben ik niet weg van het model maar smaken verschillen 😉 De Doona rijdt overigens wel erg soepel!
Juliën zat heerlijk in de Doona. Hij kon goed om zich heen kijken en ondervond zoals eerder gezegd geen hinder van het in- en uitklappen.
Wat is jouw lengte en is de duwstang hoog genoeg? 
Ik ben zelf 1.73 dan is de duwstang hoog genoeg maar doe ik mijn pumps aan dan is het aan de lage kant.
Vind je de Doona de prijs waard?
Ja. Het gebruiksgemak is groot en zeker als je vaak korte stukjes met je kleine op pad bent zal je veel plezier hebben van de Doona. Het is natuurlijk geen vervanging van je kinderwagen maar wel een perfecte aanvulling!
Ik zou er zeker de Isofix basis bij aanschaffen voor nog meer gebruiksgemak. De gordel is goed vast te klikken, maar met een basis gaat alles nog sneller.
De Doona heeft iets extra’s wat je ook echt gebruikt en wat geen enkele andere autostoel voor deze groep heeft.
Het enige nadeel vind ik dat de zitting niet verstelbaar is, maar tegelijkertijd vraag ik me af of ik dat heel veel zou gebruiken.
Mijn conclusie: aan de Doona heb je een zeer praktische, veilige en multifunctionele autostoel!
Zie jij jezelf ook op pad met je kleintje in de Doona? Doe dan mee aan de winactie! In samenwerking met Simple Parenting mogen wij een Doona weggeven. Klik hier voor verdere praktische info en maak kans op de Doona in de kleur Storm Grey!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s