Ellen Jansen, Soccerhostess on wheels

Voetbalvrouw. Automeisje. Rijdt in een Black Beauty, niet erop. Houdt van de fijne Volvo Vakjes. Wil een rondje rijden met Piet de Visser.
Deze keer kruipt Ellen Jansen achter het stuur en komt tot de ontdekking dat er iets is wat ze toch vaker zou moeten doen…

vrouwachterhetstuur-ellenjansen7Naam: Ellen Jansen
Bolide: Volvo C30
Trotse eigenaar sinds: Juli 2015
Rijbewijs sinds: 2002

Met de paplepel of is de autoliefde later ontstaan. 

Als klein meisje was ik al gek op de auto van mijn vader. Destijds had hij Ford Taunus. Ik was er weg van, vierde zijn verjaardag en deed niets liever dan ermee op pad gaan. Op een dag besloot mijn vader de Taunus te verkopen en daar was ik het zó niet mee eens. Ik heb mijzelf opgesloten in de auto en zat zielig in een hoekje op de achterbank te huilen ‘ik wil niet dat ie weg gaat!”. Maar mijn vader was onverbiddelijk. Er kwam een BMW en ook hier ging ik van houden. Ook zijn jubileum werd jaarlijks gevierd en ook om hem heb ik gehuild bij het afscheid.
Mijn liefde voor auto’s is niet over gegaan, ik heb zelfs een partner die zit in de auto’s. Hij heeft een eigen bedrijf en restaureert oldtimers. Ultiem relaxen, raampjes open.

Rijbewijs

Sinds mijn 18e ben ik in het bezit van mijn rijbewijs. Op de dag dat ik 18 werd stond er iemand voor onze deur. Ik dacht dat zal wel bezoek voor mijn vader zijn maar niks daarvan, het was voor mij! Het ‘bezoek’ kwam mijn eerste rijles geven! Ik had het rijden snel onder de knie en ben in 1x geslaagd. Eigenlijk had ik dat niet verwacht. Tijdens het examen had ik binnen no time een ingreep. Maar daar was ik het dus niet mee eens. Gelukkig luisterde hij naar mijn uitleg. Ik dacht ik ben gezakt maar hoera ik was toch geslaagd!

Auto uitzoeken

Mijn eerste auto uitzoeken was een feest. Het werd een Renault Clio met alles erop en eraan. Onder andere radio/cdspeler (heel hip voor toen!) airco enz. Daarna ging ik over naar een Volvo S40.  Helaas stopte hij ermee. Net als vroeger hield ik ook van deze auto zielsveel. Alleen was ik nu iets ouder en dus heb ik nog net niet huilend afscheid genomen vrouwachterhetstuur-ellenjansen3van mijn S40. Maar zijn opvolger moest en zou een Volvo zijn. Het Volvo interieur vind ik perfect. Opbergvakjes op precies de goede plekken. Na wat rondkijken ben ik bezweken voor een zwarte C30. Ik liet er de velgen van de S40 onder zetten en dat doet hem goed! Ik ben vaak op pad met voetbalmannen en dan krijg ik niet zelden goedkeurende blikken en complimenten. 

Full speed op de snelweg of rustig provinciaal tuffen

Voor mijn werk maak ik veel kilometers op de snelweg, bijvoorbeeld van Amsterdam naar Rotterdam en weer terug. Heerlijk vind ik dat. Maar stap ik in de Cadillac dan wil ik genieten op de binnenwegen.

Auto’s of voetbal

Dat is een haast onmogelijke keuze!  Aan voetbal heb ik mijn hart verloren én mijn werk. Auto’s zijn mijn grote liefde, een mooie auto vind ik echt wel belangrijk. Dus kiezen kan echt niet. Voetbal en auto’s, ik heb in mijn leven beide nodig.

Tanken of stekkeren met een i8 vrouwachterhetstuur-ellenjansen6

Tanken!!! Ik vind een i8 wel leuk maar ik heb t niet zo op elektrisch, ik wil geluid uit een auto horen. En dan écht geluid, niet van een bandje. Maar onlangs reed ik in een Tesla, wat een geweldige auto! Maar toch, het geluid van een ‘tank’auto heeft de voorkeur.

Nog nooit iets beleefd met de auto of wel eens benauwde momenten gehad?

Een keer stopte mijn auto midden op de snelweg, ik kon hem nog net uitrijden de vluchtstrook op. Ik had de mazzel dat er een bergingswagen net achter mij reed en die zag wat er gebeurde. Dus het kon eigenlijk niet op beter moment gebeuren! Spring maar achterop zei hij. Hulde voor de ANWB want ik werd afgesleept, kreeg een leenauto mee en kon gelijk door.

Radio aan of uit?

Het ligt aan de auto. In mijn Volvo hoor je gillende gitaren en keiharde drums : Metallica Muse Foo Fighters, als het maar lekker hard is. Ik zit airdrummend achter het stuur maar in de Cadillac wil ik de auto horen. Dan geniet je van alles om je heen en staat de radio dus het liefste uit.

Wie zou je uitnodigen op je bijrijdersstoel?

Piet de Visser, scout van Chelsea. Ik zou het heerlijk vinden om gewoon met hem te vrouwachterhetstuur-ellenjansen4kletsen en zijn anekdotes te horen. Ik wil niks hoeven zeggen en laat hem maar lekker praten en vertellen.  Maar mocht hij nou verhinderd zijn dan mag James Hetfield ook wel bij mij instappen. Ik zou het wel wat vinden als hij live voor mij zou zingen in plaats van dat ik zijn plaatje op moet zetten.

 

Irritaties in de auto en op de weg of lassez faire?

Ik kan niet tegen kruimels of frutsels in mijn auto, ookal zie ik ze niet. Eten in de auto is dan ook echt strikt verboden! En op de weg vind ik mensen die inhalen met 121km/h of die onder de 78 rijden op een 80 weg bijzonder irritant. Dan hang ik wel op een bumper. Ik heb het alleen 2x gehad dat ik dat bij bekenden deed zonder dat ik dat doorhad. Toch wel beschamende momentjes.
vrouwachterhetstuur-ellenjansen9

Op vakantie op vier wielen of met vleugels?

We crossen heel Nederland door om onze twittervrienden te ontmoeten maar voor vakanties pakken we toch altijd het vliegtuig aangezien we veelal voor verre bestemmingen kiezen. Stedentrips zouden we echt meer moeten doen. Gewoon de auto pakken en roadtrippen naar Praag, Berlijn en Wenen. Ik zou bijna al plannen gaan maken…..

 

Ellen is de trotse eigenaar van Soccerhostess. Volg haar op Twitter  , Facebook , Snapchat en Instagram (@Elljansen). Nog een tip: op LinkedIn lees je haar wekelijkse Estafetteblog.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Ellen Jansen, Soccerhostess on wheels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s