Hij vs. Zij: duoblog met dubbele uitlaat: Seat Leon ST

De Seat Leon gezinsauto. Niels schreef er al over op zijn blog. Na 2 jaar op de weg met de Seat Leon gezinsauto maken we in de Dubbele Uitlaat de balans op. Is de Seat Leon geknipt voor een duobaan als zakelijke en gezinsauto?

vroemmma
Niels, petrolhead, gelukkig getrouwd en trotse vader van J. Geeft Tips voor Papa’s in zijn blog, stiekem ook handig voor mama’s. Heeft nog plek voor volgers op de achterbank van Snapchat (‘tipsvoorpapas’),Twitter en Facebook

vroemmmama dubbeleuitlaat pumps highheels bmw bimmer bmwz4 wheelsandheels

 

Marjolein, Vroemmmama, gelukkig getrouwd en trotse moeder van 3 J’s. Schrijft vol gas over auto’s en gezin.Stap bij haar in als je durft op Snapchat (‘vroemmmama’), Twitter enFacebook.

 

 

Hey Niels als we nou eens in onze eigen auto gaan zitten, de Seat Leon gezinsauto (ST). Alhier heeft De Man hem uitgekozen, vertel eens waarom koos jij deze auto? 

Ik vond het, in de keuzeopties voor de 14% bijtelling van toen, echt by far de mooiste auto. Andere optie was de Renault Clio Estate of de Skoda Octavia. En niet te vergeten de Toyota Auris. maar dat was een benzine hybride en dat mocht niet van mijn baas.
vroemmmama seatleongezinsauto gezinsauto seatleonst tipsvoorpapas
Daar hebben wij ook nog een proefrit in gemaakt maar ik vond het interieur wel een hoog plastic gehalte hebben. 

Ja dat wel, het interieur van de Leon is beter. Maar
hij reed op zich prima (ook de automaat), had veel gadgets en een panorama dak. Allemaal dingen die ik nu wel eens mis. De proefrit met de Toyota Auris, dat was nog mooi verhaal. Mijn vader was mee; staan we op een drukke weg voor stoplicht zegt hij: wat doet dit knopje? Zet hij er dus de parkeerrem erop…
En die kreeg ik er zo 1,2,3 niet af
echt walk of shame
geloof mij
5 min stil gestaan
boekjes erbij en alles
en toen was het uiteindelijk zo simpel als: rem intrappen en parkeerrem eraf halen… :S

Ik lach niet
Echt niet
Heus niet
Een heel erg vervelende situatie. Wat naar joh.

‘Wat naar’ is een understatement Lein. Het was alsof ik rijles had en de auto 10 x af liet slaan.  Een nee daar heb ik geen ervaring mee maar kan me voorstellen dat het zo voelt.
Ik hoor je trouwens hier lachen 😉
Uiteindelijk ben ik dus voor de Leon gevallen vanwege zijn looks. Vooral de dagrijverlichting! Tot op de dag van vandaag heb ik geen vettere koplampen gezien. Mooi wit licht wat ook in het donker heel goed zicht geeft
(en dat vindt de vrouw des huizes dan weer heel belangrijk met haar nachtblindheid).
seat leon st seatleonst dagrijverlichting

De Leon, auto met eyeliner-met-wing en ook nog eens goed aangebracht! En wat betreft de prestaties? Je maakt behoorlijk wat kilometers. Voor het feit dat we niet eens de FR versie hebben vind ik dat er aardig wat power in zit. En hij ligt heel goed in de bochten. 

Ik ben zeker niet ontevreden. voor een sjoemeldiesel prima prestaties J
Wegligging is echt een plus maar de velgen vind ik wel echt een minpunt. 16″ oogt heel erg klein maar ja dat is vanwege de 14%.
Wat ik als zakelijk rijder echt een groot irritatiepunt vind is het multimedia systeem. Alles daarin is traag. Van verbinding maken met Bluetooth tot het invoeren van je bestemming in de navigatie. Ben vaak al paar minuten onderweg voordat ik een stad, straat, etc heb ingevuld.

Klopt dat duurt errrrrrrrrrrruuugg lang; het moedigt niet aan om je bestemming stilstaand in te voeren, wat natuurlijk wel het veiligste is. En doe je het via de spraakbesturing dan wordt er ongeveer 3400 keer gevraagd of het écht is wat je bedoelt.

Hahaha vooral dat ja. Conclusie: we zijn er geen fan van. Al brengt hij me uiteindelijk wel naar de juiste locatie: ik heb nog nooit ergens verkeerd gestaan. Een pluspunt: de stoelen zijn prima en geven erg goede zijdelingse steun. Maar dat ze niet elektrisch verstelbaar zijn is wel echt een gemis.

Ja!!!!! En een geheugenfunctie. Dat is op onze volgende auto incl een keyless entry/go systeem en elektrische achterklep een must. Wat ik wel erg fijn vind is dat de armsteun verstelbaar is. Mijn stoel staat vanwege mijn afmetingen nogal hoog en meestal heb je er dan niks aan. Maar nu dus wel en dat vind ik erg fijn. 
seatleongezinsauto seatleonst dubbeleuitlaat vroemmmama tipsvoorpapas
Waar trouwens echt niet over is nagedacht: de aansluiting voor je telefoonkabel zit in het dashboardkastje. Heeft een vrouw dat verzonnen, zo fijn uit het zicht


Nee dat zouden ‘wij’ nooit doen. Wij vrouwen kijken naar praktisch. En dat is de Leon tot op zekere hoogte wel. Als gezin met max 2 kinderen heb je er echt een prima gezinsauto aan. Veel ruimte achterin, al heb je wel een vrij hoge tildrempel bij de achterbak. Maar een plus van de bagageruimte: als je veel mee moet nemen zijn de achterbanken met 1 hendel zo naar beneden te klappen. En dan past er echt veel in! Mijn kids zijn al groter dus vertel eens hoe ging het in dagelijks gebruik met in/uittillen van Maxi-Cosi en achterwaarts vervoer in een gewone autostoel? 

Dat ging in de Seat Leon gezinsauto prima! Al moest de bijrijdersstoel wel wat verder naar voren en vond onze zoon achterstevoren al snel echt geen fijne rijrichting. Dus inmiddels zit hij al een behoorlijke tijd voorwaarts. Maar is hij voor jullie, met 3 kids, niet wat erg ‘knus’?
dubbeleuitlaat-vroemmmama-volkswagen
Zeker, maar mijn wederhelft was destijds behoorlijk onder de indruk van de 14% bijtellingsregeling. Logisch hoor want het is maandelijks een flinke besparing maar met weemoed denk ik terug aan onze vorige auto. Een Peugeot 5008, en zoiets zal de volgende auto ook vast wel weer worden. Maar het liefst zou ik, puur vanwege praktisch he, een VW Transporter met dubbele cabine rijden. Zwart, dikke velgen, flink wat power onder de motorkap. Hoewel, als je dan toch bezig bent is de Camper uitvoering ook een idee. Lekker op vakantie naar mediterrane oorden 😉  Maar eerlijk is eerlijk, het sportieve rijden van de Leon zal ik wel missen.

Ik daag je uit Lein! Leon vs Leon. Wie is het eerste weg bij het stoplicht? Tijd en locatie krijg je nog van me door.

Als we geen Hamilton vs Rosberg effect krijgen vind ik het een enorm goed idee! Eat my dust….of ik die van jou. Kan ook nog. Hoewel de kans klein is 😉 

Photocredits: TipsvoorPapas , Pinterest 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s