Elk jaar een nieuwe auto?!

Miron. Moeder van één énig kind. Koopt elk jaar een nieuwe auto. Ververst zelf de olie.Trapt het gaspedaal flink in wanneer Rammstein door de speakers knalt. Maar háát autorijden.

vroemmmama-vrouwachterhetstuur-miron_2Naam: Miron, 36 jaar op de teller, parkeert met een zachte G
Bolide: Een oranje (echt!)  Peugeot 206 (geloof ik)
Trotse eigenaar sinds: Een half jaar
Rijbewijs sinds: 1998

Ik en mijn auto….

Toen Marjolein van Vroemmmama mij vroeg of ik een blog wilde schrijven over mijzelf en mijn auto moest ik in eerste instantie erg hard lachen. Mijn auto is voor mij puur een voorwerp dat mij van a tot z kan brengen. Een gebruiksvoorwerp die ik meestal na een maand of 12 weer inruil voor een model die er weer een jaar tegenaan kan. Denk nou niet dat ik voor gloednieuw ga. Mijn huidige Peugeot heb ik 6 maanden geleden tweedehands gekocht inclusief een schitterende deuk. Ikzelf heb trouwens nog nooit schade gereden en daar ben ik best trots op. (Zul je net zien, nu ik dit geschreven heb, dat ik mijn eerste schade ga maken).

Hoe schoon is jouw auto…

Een ieder die al eens in mijn auto heeft gezeten is het ermee eens; mijn auto is een opslagplaats voor alles, een ware vuilnisbelt, een verzamelplek voor al mijn spullen. Met een beetje geluk vind je er geld of nog een stukje chocolade wat tussen de stoelzittingen is gevallen. De auto wassen? Ach we leven in Nederland, dus de regen spoelt het vuil er geregeld van af.

Vrouwelijke wegenwacht 

Ik ken aardig wat vrouwen die het tanken toch liever aan hun partner overlaten. Hoewel ik er een hekel aan heb doe ik het wel zelf. Maar ook voor de (kleine) klusjes draai ik mijn hand niet om. Ik pomp de banden zelf op, kan olie en andere vloeistoffen verversen en ik vroemmmama-vrouwachterhetstuur-miron3heb zelfs al vaker mijn banden verwisseld. Toch wel knap voor een vrouw hè?
Overigens ga ik nooit mijn auto APK laten keuren, dit nare klusje laat ik wél met liefde aan mijn man over. Ik vind zo’n keuring nog erger dan naar de tandarts gaan en die zenuwen zijn niet goed voor me.

Elk jaar een nieuwe

Zoals ik net al schreef kopen wij ieder jaar een nieuwe auto. Nu moet je niet denken dat ik een of andere rijke stinkerd ben of een rijke vent getrouwd heb, integendeel. Ik weiger om voor een écht nieuwe auto een lening af te sluiten en onze geldboom staat nog steeds niet in bloei. Wat wij doen is een tweede (8e eigenlijk) hands auto kopen voor maximaal €500,- die ongeveer nog een jaar APK heeft.  Deze rijden we dan op en dan gaat hij naar zijn laatste rustplaats, het autokerkhof. Daar krijgen we dan €150,- voor alle moeite en dan begint weer de ellendige zoektocht naar en nieuwe tweedehands auto. Een ware verschrikking overigens iedere keer, maar voor ons wel het meest rendabel. We zijn geen kosten kwijt door het jaar heen, welke je in mijn idee wel kwijt zou zijn als je een nieuwe auto koopt. Mijn man en ik hebben allebei een auto en we doen het beiden al járen op deze manier. Soms hebben we pech en hebben we een miskoop die ons maar 3 maanden  van a tot z heeft kunnen brengen en heel, heel soms hebben wij geluk en rijden we er 2 jaar mee. Maar dat is erg sporadisch.

Maximaal 45 

Ik houd helemaal niet van auto rijden. Kleine stukken vind ik prima, naar mijn werk, tijdens mijn werk en naar mijn moeder is prima te doen. Zodra ik langer dan 45 minuten moet gaan rijden heb ik er helemaal geen zin meer in. De muziek gaat wel altijd hard in mijn auto en aangezien ik graag zing, doe ik dat ook altijd enorm luid als ik auto rijd. Ik houd vooral van de blikken van de mensen die hun auto naast die van mij hebben, wanneer ik luidkeels meezing met Rammstein. Bij zulke liedjes wordt het gaspedaal ook wel iets dieper ingedrukt, maar tot dusver heeft mij dat nog geen bekeuring opgeleverd. Het enige wat mij wel al een boete heeft opgeleverd is door het verlopen van de APK. vroemmmama-vrouwachterhetstuur-audi-mironHiermee zijn wij wel eens te laat geweest.  Verder houd ik mij keurig aan de verkeersregels, maar erger mij dood aan mensen de 60 rijden waar je 80 mag. Dan wil het nog wel eens zijn dat ik de ander wil helpen herinneren aan het feit dat je daar echt wel iets harder mag rijden.

Haat-Liefde verhouding

Ondanks dat ik niet van autorijden houd, kan ik echt niet meer zonder. Zelfs voor (heel) kleine stukken pak ik de auto, tja je bent lui of je bent het niet. Misschien, heel misschien als ik een mooie Audi zou hebben dat ik dan zelfs met plezier lange stukken zou rijden. Maar zolang we de loterij niet winnen, zal dit niet gaan gebeuren en tot die tijd rijd ik dus elk jaar een nieuwe bolide.

Miron blogt over koetjes en kalfjes en is te volgen op Facebook en Twitter
Picture by Pinterest 

Advertenties

Een gedachte over “Elk jaar een nieuwe auto?!

  1. marco

    Ik vind het fantastisch dat je steeds meer vrouwen achter het stuur ziet. Dat laatste stukje is ook erg waar, je pakt overal de auto voor als ‘ie toch voor de deur staat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s