Betty en haar Mattie Matiz

Betty. Voelt zich geen held op de weg maar gaat los op de kartbaan. Heeft een persoonlijke navigator. Haar droomauto moet nog worden gemaakt maar ze deelt graag met jou aan welke vereisten deze moet voldoen!

20160424_194117-1

 

Naam: Betty, bijna 30 jaar op de teller, parkeert met man en zoon in het Brabantse land.
Bolide: Deawoo Matiz
Trotse eigenaar sinds: 1,5 jaar
Rijbewijs sinds: haar 21e

 

 

Verkeert jouw bolide in topconditie of is hij toe aan wat plastische chirurgie? 

 

velgen deawoo matiz vroemmmama tutimamadingen mama vrouwachterhetstuur VAHS schade
Mijn niet geheel ongeschonden velgen

 

Ik bezit een Daewoo Matiz uit het jaar 2003. Eerlijk gezegd lijkt hij veel ouder. Dunne lak, gebruikerskrasjes, een radio die het niet doet etc. Ik heb een lakkrasje, linksachter de auto bij kofferbak, gemaakt door midden in de nacht mijn vouwfiets verkeerd in de auto te tillen. Daarnaast heb ik al menig set wieldoppen versleten. Ik ben er eentje kwijtgeraakt en heb er een kapot gereden. Af en toe vertoont mijn koekblikje vanwege zijn bijna pensioengerechtigde leeftijd enkele gebreken. Gelukkig vertoont hij deze vaak voor de deur zodat ik snel hulp in kan schakelen en ondertussen thuis rustig wacht tot ik weer verder kan.

Doe jij er uren over om je bolide te laten glimmen of rijd je hardcore door de wasstraat?

Met plezier maak ik hem eens per maand grondig schoon en krijgt hij een ritje door de wasstraat.

Ben jij een echte wegpiraat of pak je liever de fiets? 

Ik ben geen held in de auto. Het gekke is dat ik wel een echte kartfanaat ben. Ik kan mij gewoon niet aan regels en limieten houden. Ik fiets liever, dan kan ik zo hard gaan als ik vrouwachterhetstuur-racingwil en dan voel ik me vrijer.
Op de weg ben ik voornamelijk bang dat ik in een ongeluk betrokken raak. Ik heb namelijk het idee dat iedereen mijn rijkunsten onderschat, omdat ik zo’n kleine auto rij. Het is al vaak voorgekomen dat ik keihard moest remmen voor een bus of personenauto terwijl ík voorrang had. En parkeergarages zal ik als het maar even kan vermijden. Vooral in zo eentje waar je met een spiraal naar beneden moet giert de garagevrees door mij heen en loop ik liever een half uur dan dat ik daar moet parkeren.

Vliegen de kilometers onder je banden door of kom je niet veel verder dan de buurtsuper?

Over het algemeen rijd ik lekker rondjes in een straal van nog geen 10 km rond ons huis. Mijn hele familie woont binnen deze straal, perfect. De meeste kilometers maak ik als ik de weg weer eens niet weet. Zo moest ik eens naar Rotterdam en reed naar Utrecht. En toen ik onderweg was naar Tilburg stond ik opeens in Amsterdam.

Rijden met navigatie of old skool kaartlezen?

Ik kan geen kaartlezen en helaas ook geen navigatie volgen. Ik rij op gevoel. Hierdoor kaartlezen_219ontdek ik op zeer mooie plekken in Nederland en rij soms bijzondere routes zoals je in het vorige antwoord kon lezen. Bij paniek bel ik mijn man. Die legt het meestal haarfijn uit, daar kan geen TomTom tegenop. Bovendien is zijn stem veel leuker om naar te luisteren.

 

Welke muziek knalt uit jouw boxen of rij je liever in stilte over de weg?

Ik rij gedwongen in stilte aangezien de radio het dus niet doet. Maar als die in functie zou zijn dan zou ik alle liedjes van Ed Sheeran grijs draaien. Lekker hard meezingen en niemand die het hoort. Maar zit mijn zoontje bij mij in de auto zal de keus vallen op het repertoire van Bobo, Piet Piraat of VOF de Kunst.

Is dit jouw droomauto? Ja? Vertel! Nee? Hoe ziet die er dan uit?

Ondanks dat dit niet de auto van mijn dromen is, heeft hij wel een grote plus! Het allerleukst aan mijn autootje is namelijk dat het een dakraampje heeft. In de zomer waait het dan lekker door.

Mijn droomauto zou ontworpen moeten worden. Die bestaat geloof ik niet. Mijn ideaal:

– Een hoge, compacte auto met stoelen achterin die je met een druk op de knop omhoog en omlaag kan bewegen zodat je je kindje eenvoudig erin en eruit kan halen.
– Riemen andersom. Je trekt hem uit de zitting en klikt hem boven in de stoel in, zodat je het geklooi met je gordel niet hebt. Kinderen kunnen hem dan moeilijker losklikken.
– Alles automatisch! Letterlijk alles! Bijv. deuren die automatisch opengaan.
– Een stuurbekrachtiging die vederlicht is (als het ware bestuurbaar met je pink), zodat je na een zware dag relaxed auto kan rijden.
– Geïntegreerde haakjes boven de bijrijdersstoelen waar je speelgoed aan kan hangen.
– Opbergvakje onder de achterbank of in de voorstoelen om billendoekjes en speelgoed in te verstoppen

Maar voor nu blijf ik rijden in mijn kleine koekblik. Hij is goedkoop in onderhoud, verzekering en benzine. Dus een prima alternatief als het regent en ik niet wil fietsen.

Volg Betty ook op Twitter en lees meer over haar op haar blog Tu-Ti & mama-dingen

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s