Hij vs. Zij: duoblog met dubbele uitlaat: Kia Optima

Deze week de Kia Optima. Een auto waar Marjolein in verzuipt. Ruim, groots en uitgedost met zeer veel luxe opties. Gelukkig kan de bestuurdersstoel de hoogte in, is het stuur verstelbaar en zoeft Marjolein met haar sloepje-voor-een-week naar Niels en stapt hij bij haar in.

vroemmma


Niels, petrolhead, gelukkig getrouwd en trotse vader van J. Geeft Tips voor Papa’s in zijn blog, stiekem ook handig voor mama’s. Heeft nog plek voor volgers op de achterbank van Snapchat (‘tipsvoorpapas’),Twitter en Facebook

vroemmmama dubbeleuitlaat pumps highheels bmw bimmer bmwz4 wheelsandheels

 

Marjolein, Vroemmmama, gelukkig getrouwd en trotse moeder van 3 J’s. Schrijft vol gas over auto’s en gezin.Stap bij haar in als je durft op Snapchat (‘vroemmmama’), Twitter enFacebook.

 

 

Hey Niels, ik zal de frisse wind even door je haren laten waaien, de KOUDE luchtcirculatie van je stoel aanzetten en want je zegt immers altijd dat stoelverwarming ernstig overbodig is aangezien jij ‘warmbloedig’ bent dus dit moet een optie zijn die jij toejuicht.
vroemmmama kia kiaoptima optima sheep schaap

 

Een verkoelende stoel! Daar kan ik zeker wat mee, en dus ook een panoramadak wat open kan, het klinkt heel goed Lein! 0% biertje erbij…

Chillen met koele billen

Juist! Zonnebril op en naar het strand zoiets. Ik was op de site van Kia aan het rondneuzen en daar staat over de Optima: De kunst van het ingetogen opvallen. Heb je veel reacties gehad?

Ja zeker. Ik stond foto’s te maken en toen kwam er een meneer van een jaar of 35 naar me toe. ‘Dit is een Kia! Dat had ik van een afstandje niet gedacht. Echt een hele mooie wagen, ik overwoog een Sportage maar ik geloof dat ik hier ook maar een proefrit in ga maken. Wat een uitstraling!’. Ook de reacties via Snapchat waren eigenlijk allemaal heel positief. Iemand vond hem iets weghebben van een Peugeot 508 met een Civic kontje.
vroemmmama-kiaoptima-kia-back

Hoe meer ik naar de Optima kijk hoe meer ik inderdaad van andere merken terugzie. Maar daar heeft Kia een mooi geheel van gemaakt. Zeker een model wat je niet zomaar overslaat als je naar een nieuwe (lease) auto gaat kijken lijkt mij. De looks zijn goed, ook als je bij een klant aan komt rijden.

En het is lekker overzichtelijk kiezen welke uitvoering je neemt. Eigenlijk een soort 1-2-3’tje. Je kunt kiezen uit 1 motor (diesel) 2 transmissies en 3 uitrustingsniveaus. 

Alleen is het qua bijtelling een niet zo gunstige auto. 25% tegenover bijvoorbeeld een Passat van 21%. Vanaf volgend jaar geen probleem, maar voor nu een lastige keus.
vroemmmama-snapchat-kiaoptima-interieurIs hij aan de binnenkant net zo verrassend als de buitenkant? Stap in en je begeeft je in een wereld van overvloedige luxe en comfort zegt Kia. Maar ook een wereld van overvloedig veel knoppen zag ik op Snapchat!

Haha ja dat klopt, meer dan Z E S T I G! Maar dan heb je ook wel héél erg veel keuzemogelijkheden. Je moet je er even in verdiepen wat waar zit maar als je dat eenmaal weet keert de rust wel terug. Mijn persoonlijke favoriet: de geheugenfuctie. Deze onthoud de stand van de stoel, het stuur en de spiegels van twee personen. 

Dat zou aardig wat ‘huwelijkse irritaties’ schelen. Een functie die ik zeker niet overbodig vind. Net als die 360-camera, dat zag er wel erg handig uit met inparkeren. En netjes recht stond je hoor 😉 

Uiteraard! Nadeel: als het regent is het camerazicht wel beperkt door de regendruppels die blijven hangen. Dus gelukkig kan ik redelijk recht inparkeren op de spiegels 😉
De navigatie werkt trouwens ook prima, en dat draadloos opladen van je telefoon is natuurlijk ook erg handig. Maar dan moet je wel een smartphone met Qi-technologie hebben.

Een heel goed idee dat draadloos opladen meer er zijn helaas nog niet zoveel telefoons waarbij dat werkt. Iphones hebben dit namelijk nog niet, wel een aantal Android telefoons. Dus als dit echt iets zou zijn waarom je op de Kia Optima valt, wel even checken of je telefoon hiervoor geschikt is. En hoe is het interieur?
kia optima kiaoptima vroemmmama kinderwagen achterbank kinderwagenachterbak easywalker

Ruimte in overvloed, je hoort bijna een echo. Alleen is de bagageruimte in verhouding met concurrerende modellen kleiner : de Kia Optima heeft een inhoud van 510 liter. Een Passat heeft een gapend gat van 586 liter. Ruim 70 liter meer dus. Maar de Optima bied zeker voldoende ruimte voor je kinderwagen of zelfs duowagen, alleen is het wat lastiger in- en uittillen dan bv bij een stationwagen. Maar die uitvoering van de Optima komt ook dit jaar nog uit. 
Achterin zit je als volwassene zeer vorstelijk. En, een i-Size ready kinderzitje kan je achterwaarts plaatsen zonder dat de bestuurder moet inleveren aan comfort wat betreft zijn of haar zitpositie. Meestal moet de bestuurder dan toch verder naar voren dan wenselijk, hier zeker niet.

Dat klopt, in onze huidige auto hebben wij te maken met dat ‘probleem’. Maar ondanks de vele ruimte wil ik toch een minpuntje opperen. De middelste zitplaats lijkt toch hard en ongemakkelijk.

Het valt mee. Het kan optisch zo overkomen door het gladde leer. Met drie kinderen zou je deze zitplaats standaard gebruiken voor de oudste. Het kan, maar het is uiteraard niet uiterst comfortabel hoewel het echt veel erger kan. Heb je een gezin met twee is het achterin buitengewoon luxe voor de kids. De twee buitenste zitplaatsen hebben zelfs stoelverwarming! Daar zou mijn oudste na wielertraining in de winter best heel blij van worden.  
Maar waar jij vast ook blij van wordt: Harman Kardon speakers!

JAAA! Ik ben echt een ontzettende fan van goede audio. Begon dat vroeger met het zelf inbouwen van speakers in de hoedenplank en een Subwoofer in de kofferbak (Ja ja, ik weet het: überfout). Nu kan ik eigenlijk niet meer zonder een goed audiosysteem. DAB+ vind ik al een uitkomst, maar zeker de kwaliteit van de speakers (en evt. een extra subwoofer) is eigenlijk wel een vereiste. Af en toe moet je kunnen knallen in de auto, toch?!

Dat heb ik ook zeker gedaan! Dak open, radio hard en gaan! Maar of ik hem zou kopen als mijn auto als ik een succesvolle zakenvrouw zou zijn…Ik vind het wel een echte ‘mannen-auto’ of ligt dat aan mij. Ik krijg het idee dat als ik erin rij dat men toch kijkt zo van ah gut ze mag ook een keertje rijden. Of ‘ze mocht even met de grote auto boodschappen doen’. 

Ik snap wel een beetje wat je bedoelt, maar ik vind het juist sieren als je als vrouw dan in zo’n auto wil rijden. Lekker tegen de meute ingaan en doen wat jij leuk en mooi vindt! Tot volgende week Lein met de Kia Sportage. Wel rijden in stijl he, dus ik verwacht je in sportschoenen en dito tenue 😉

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s