Hij vs. Zij: duoblog met dubbele uitlaat: Kia Cee’d GT-Line

Met ronkende motor staan ze voor het stoplicht. Het licht springt op groen en vol gas gaan Papa Niels en mama Marjolein deze week los over de Kia Cee’d GT-Line. Met dubbele uitlaat.

vroemmma


Niels, petrolhead, gelukkig getrouwd en trotse vader van J. Geeft Tips voor Papa’s in zijn blog, stiekem ook handig voor mama’s. Heeft nog plek voor volgers op de achterbank van Snapchat (‘tipsvoorpapas’), Twitter en Facebook

vroemmmama dubbeleuitlaat pumps highheels bmw bimmer bmwz4 wheelsandheels

Marjolein, Vroemmmama, gelukkig getrouwd en trotse moeder van 3 J’s. Schrijft vol gas over auto’s en gezin.Stap bij haar in als je durft op Snapchat (‘vroemmmama’), Twitter en Facebook.

 

 

Goed! Ga los! Cee’d GT-Line, stap je dr in als man of geef je liever de sleutel aan je vrouw?

Allereerst: wat een vette bak! Ik vind hem mooi ogen, echt alle credits naar Kia voor dit design!

slijmerd hahahahahaa
vroemmmama-kiaceedgt-tigernosegrille

Sja, ik heb wat goed te maken ten opzichte van vorige week he 😉
Nee, maar ik vind het serieus een superleuke auto. Qua uiterlijk: mooie strakke vormen, ik ben vanaf het begin van de Cee’d al fan van de tiger nose grille. Die geeft ‘m een goeie stoere uitstraling. Enne best wel leuke sound ook die ik hoorde op Snapchat 🙂
Ondanks dat het een beetje een “fake” GT uitvoering is qua motor, valt het me echt mee.
En dan die 120 pk op een 1.0 l motor, wauw!
Ik wist niet dat ze dat er tegenwoordig uitgeperst kregen.

 

Dames en heren, Niels is enthousiast. Mocht het u nog niet opgevallen zijn 😉 Wat die pk’s betreft, ja je krijgt ze er zeker uitgeperst maar met 3 cilinders zit je soms wel zowat tegen de voorruit. Zeker met optrekken is het ‘onrustig’, maar met een beetje pedaalgevoel voorkom je dat je in stoel naar voren schiet. 

Een 3 cilinder is over algemeen idd wel redelijk pittig in de eerste meters. Maar ik zou dan wel de diesel met 4 cilinders willen rijden om het verschil te voelen. Nog even terug naar het design, de uitlaten en spoilers zijn stoer! Niet overdreven en niet nep, maar gewoon mooi ontworpen. Ook qua kleur heb je het deze week wel getroffen! Wit vind ik toch een van de mooiere. Of rood, al weet ik niet hoe die er in het echt uit ziet, op de site van Kia verrast die me wel.
vroemmmama-kiaceedgt

Rood!!!!!! Neeeeeeeeee Niels, geen rood. Er is 1 auto die rood mag/moet zijn en dat is een Porsche maar verder…oke, we hebben hier te maken met een kwestie van smaak. Maar ik zou zwart ook wel wat vinden.

Mwah, ik vind zwart een beetje te “grijze muis achtig” bij deze auto. 

Ik heb m in t zwart gezien en dan kijkt ie wel nog gevaarlijker. Maar die velgen doen ook wat!

Ondanks dat ze ‘maar’ 17″ zijn ogen ze redelijk groot en prima passen bij de rest van de buitenkant. En ik zag een panoramadak voorbijkomen! D
at zou ik echt bij elke auto willen hebben. Zó fijn!

Dat is zeker een optie die ik erbij zou kiezen! Het geeft zoveel gevoel van ruimte

Precies. Dat. Je auto lijkt 1,5 keer zo groot. Zeker voor degenen die achterin zitten. Nog een optie is dode hoek detectie, dat is ook een echte must voor elke moderne auto in mijn ogen. En die navigatie, dat zag er echt zo soepel en snel uit.

Die is inderdaad verrassend snel en accuraat. Mooi groot duidelijk scherm. Bluetooth en spraakherkenning doet ook heel gewoon wat het moet doen. Functies die je als zakelijk rijder ook veel gebruikt. Zou het iets voor je zijn?

 Ik zou deze Kia Cee’d serieus als optie voor een lease auto overwegen. Ik heb even op de lease sites gekeken, de GT line staat er wel bij maar de GT niet, voor zover ik nu kan zien. De GT line is, inclusief panoramadak en brandstof rond de 870 per maand. Prima te doen dus en 21% bijtelling dus nog interessant.
vroemmmama gtline kiaceed kiaceedgt kiaceedgtline gt logo

Zou je die GT in optie nemen? Het is zo’n 10K verschil met de GT-Line maar dan heb je wel meer dan 200pk, 18″ velgen en Recaro sportstoelen. Die GT Line is al echt leuk hoor, maar dan ga je voor de looks. 

Klopt.En eigenlijk wil je toch écht GT. Maar als ik heel realistisch kijk, qua prijs en wat je aan power meer hebt…in Nederland kun je het toch niet echt gebruiken.

Dat is waar en met de 120 pk die de GT-Line heeft kom je ook echt heel behoorlijk weg. Hij kleeft lekker in de bochten.Z’n kontje was wat aan t wringen maar wel te houden (ja even uitgeprobeerd) .

Uiteraard 😉  Klinkt prima. Wat vind je van het interieur?

De bekleding is echt heel stoer! Het dashboard daarentegen had wat spannender gemogen. Het is zwart. Punt. Gezien het een GT-Line is (immage van sport, snel, stoer) had ik iets verwacht met carbon of chrome accenten. Dat past wel bij GT en dat mis ik!

Ja mee eens. Als er zoveel uitstraling van buiten is moet je dat niet ‘vergeten’ als je in de auto zit. Over de binnenkant gesproken, de bagageruimte lijkt me ook meer dan voldoende.

Die is zeker ruim en praktisch zonder al te veel rare bulten zoals je wel eens ziet. Maar zou je niet voor de station gaan dan?vroemmmama kia kiaceed kiaceedgtline automotive auto dashboard stuur steeringwheel kiainterieur

De Cee’d GT-Line is er ook in station en ook dan is hij nog steeds strak en stoer. Maar ik ben beetje klaar met de stations. Hoogstens 3 keer per jaar dat ik die extra ruimte écht nodig heb. En dat is dan ingeval van een uit de hand gelopen bezoek aan Ikea of vakantie.

(Marjolein is even stil.) Maar, gaan jullie verder nergens heen of neem je niks mee dan? Ik bedoel, zou je het redden qua ruimte als je op vakantie gaat?

We nemen niet zoveel mee als we op vakantie gaan.

Jeetje wat knap. Wij hebben een station waar in tijden van vakantie-dingen een grote kar met huif achter bungelt…

Maar jij hebt drie J’s he 😉 Dat scheelt ook al.

Oke oke, dat is een punt haha. En ik neem mijn strijkplank mee. Grapje.

Nee, dat is geen grapje weet ik uit betrouwbare bron 😉 Maar ik kan me voorstellen dat je anders heimwee zou krijgen. Je kunt hem overigens ook op het dak binden. Shameless. 
Jammer dat je maandag deze auto weer terug gaat brengen?

Ik “Cee’d” hem graag maar ben ook benieuwd naar de volgende! Maandag staat de Kia Optima op mij te wachten. Een auto die echt voor De Zakenman/vrouw geschikt zou zijn. Ik haal hem op en rij bij je voor, tot later! 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Hij vs. Zij: duoblog met dubbele uitlaat: Kia Cee’d GT-Line

  1. Hahaha leuk weer om te lezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik juist klaar ben met de witte auto’s en toch de mening van Miss M deel. Ik zou hem ook graag eerder in het zwart zien. Strak & stylish. Ik vind hem ook verassend goed en brutaal eruit zien.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s