De Renault van Roxanne

De Vrouw Achter Het Stuur van deze keer: Roxanne! Trotse moeder, enthousiast blogger en vrouw met een pittige rijstijl. Sinds kort tweede bestuurder van een Renault  Captur. Zingt en swingt in de auto. Gaat de navigatiestrijd aan met TomTom en droomt van… lees snel verder!

 

vroemmmama-renaultcaptur-rox-vrouwachterhetstuurNaam: Roxanne, 32 jaren op de teller, parkeert met vriend Huib en zoon Marcel (augustus 2015) in het centrum van Utrecht
Bolide: Een grijze Renault Captur alias ‘Tina’. Leaseauto van Huib maar fungeert tevens als gezinsauto.
Trotse eigenaar sinds: december 2015
Rijbewijs sinds: 2002. Op mijn 18e verjaardag deed ik mezelf een allereerste rijles cadeau en haalde in één keer mijn rijbewijs.

Jij en je auto. BFF of zijn jullie vage kennissen?

Ik ben dol op auto rijden. Mijn motto is: Zolang het vier wielen heeft en een stuur, kan ik erin rijden. Zelf heb ik op dit moment geen auto. Van december 2011 tot september 2015 vroemmmama-mazda121-rox-vrouwachterhetstuur_4d0was ik de trotse eigenaar van een zilvergrijze Mazda 121. Dit is absoluut niet mijn droomauto, maar deze auto was een familiebezit. Mijn opa kocht deze auto in januari 2000. Hij reed erin tot hij dit met zijn Alzheimer niet meer mocht en gaf hem toen door aan mijn moeder. Uiteindelijk nam ik hem weer van haar over toen zij hem niet meer gebruikte. Ik reed er toen toch al het meest in. Deze auto was mijn eerste eigen auto en ik vond het dan ook moeilijk om er afstand van te nemen.

 

Vind jij het eng om een vrachtwagen in te halen of ben je er al voorbij voor hij er erg in heeft?

Toen ik mijn rijbewijs net had, was ik nog best een beetje wild. Mijn rij instructeur hield wel van rijden met een beetje pit. Veiligheid was natuurlijk altijd het belangrijkste maar hij liet mij overal net een klein beetje te hard te rijden en liet tijdens de lessen kreeg ik best veel speelruimte. Ik vond dat heerlijk maar ik ben wel wat rustiger geworden door de jaren heen. Maar die vrachtwagen haal ik zonder problemen in!

Houd jij je altijd keurig aan de verkeersregels en snelheid of scheur jij regelmatig door de bocht met als gevolg dat het maandelijks bekeuringen regent?

Ik ben absoluut geen snelheidsduivel, maar ik weet dat ik goed kan rijden en ik ben ook niet bang in het verkeer. Ondanks mijn pittige rijstijl heb ik niet vaak bekeuringen gehad. Die zijn op één hand te tellen. Twee bekeuringen voor niet betalen voor het parkeren (ja zonde, ik weet het) en misschien twee of drie voor te hard rijden. Ik vond overigens wel dat ik een goed excuus had toen ik te hard gereden had, want de kilometerteller in de auto van mijn vriend was destijds kapot.

Doe jij er uren over om je bolide te laten glimmen of rijd je hardcore door de wasstraat?

De auto wassen vind ik helemaal niet leuk. Ik stel dat eigenlijk zo lang mogelijk uit. Als het dan toch tijd wordt voor een wasbeurt, dan rijd ik het liefst naar de carwash. Snel even de auto stofzuigen en dan door de wasstraat heen, dat is zo gebeurd. Mijn vader was zo iemand die een halve dag bezig was met het wassen van de auto. Hij liever dan ik.

Welke plaat zet je altijd keihard op wanneer je over de snelweg scheurt?
vroemmmama singing in the car roadtrip vrouw achter het stuur

Auto rijden en muziek luisteren gaan voor mij hand in hand. Het liefst luister ik naar up tempo muziek. Je kunt mij rustig zingend en swingend voorbij zien komen! Het foute uur van Q-Music is bijvoorbeeld erg lekker als je onderweg bent. Als er niets op de radio is, schakelen we meestal over naar de usb stick  of ik gebruik Spotify om net dat ene nummer te draaien waar ik zin in heb.

Vertrouw je blind op TomTom of ga je voor het old skool kaartlezen?

Ik heb een enorme hekel aan rijden met een navigatiesysteem. Toen ik mijn rijbewijs haalde in 2002, hadden wij die thuis ook nog niet. Ik heb dus gewoon leren kaartlezen. Ik weet de grote snelwegen wel te liggen en als ik kijk welke afrit ik dan moet hebben, kom ik een heel eind zonder navigatie. Ook onthoud ik de meeste routes wel. Als ik ergens één of twee keer geweest ben, heb ik helemaal geen navigatie of routebeschrijving meer nodig. Dan rijd ik er zo heen.

In het begin wilde ik er absoluut niet aan beginnen (die StomStom bleef maar mooi thuis), maar tegenwoordig gebruik ik de navigatie op mijn iPhone wel eens als ik onderweg ben. Dan zet ik die aan vanaf het moment dat ik het niet meer helemaal weet. Toch ben ik degene die aan het rijden is en ik ben dan ook stronteigenwijs. Als de navigatie zegt dat ik links moet, maar rechts lijkt mij een betere optie, dan luister ik altijd naar mijn eigen richtingsgevoel.

Wat is de meest exotische bestemming waar je heen bent gereden?

Met de auto op vakantie gaan vind ik fijn. Ik ben onder andere in Italië, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland en België geweest. Het kan mij niet ver genoeg zijn. Het fijne aan met de auto op vakantie gaan, is dat je gewoon al je eigen spullen mee kunt nemen.
Ik zou nog wel graag een keertje richting Denemarken, Zweden en Finland willen rijden. Dat blijft een leuk plan voor de toekomst. Dit jaar gaan we op vakantie naar Duitsland met onze kleine man. Dat vonden wij met een baby ver genoeg.

Is dit jouw droomauto? Ja? Vertel! Nee? Hoe ziet die er dan uit?
vroemmmama roadtrip vw bus life on the road vrouw achter het stuur roadtrip

Ik heb twee soorten droomauto’s. Ik ben enerzijds dol op grote en snelle auto’s. Ik vind Audi erg mooi bijvoorbeeld en het is absoluut een droom om er ooit zelf eentje te rijden. Aan de andere kant zou ik ontzettend graag zo’n oldskool Volkswagen busje willen hebben. Dat lijkt me erg mooi. Misschien niet zo geschikt voor dagelijks gebruik, maar het lijkt me heerlijk om ermee op vakantie te gaan. Lekkere roadtrips maken door Europa met mijn gezin.

 

Volg Roxanne ook op Facebook, Twitter en Instagram! Wie weet gaat het er nog eens van komen, die roadtrip…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s