De Golden Volvo van Ingeborg Uitentuis

Meet the woman with the golden Volvo. Ingeborg is geridderd maar hoopt binnen niet al te lange tijd gekroond te worden voor haar navigatiekunsten. Lees hier over haar ultieme seventies-meezinger, winterse avonturen en waarom zou zij over 60.000 km graag in het bezit zijn van een man?

ik en mijn autoNaam: Ingeborg Uitentuis,
44 jaar op de teller, parkeert in Zuidoost Brabant.
Bolide: Volvo V40 in het goud
Trotse eigenaar sinds: Oktober 2013
Rijbewijs sinds: 1991

Jij en je auto. BFF of zijn jullie vage kennissen?

In het dagelijks leven ben ik accountant. Omdat ik veel zakelijke kilometers rijd, heb ik een leaseauto; een “gouden” Volvo V40. Deze auto heb ik laten afleveren op mijn verjaardag in oktober 2013 (dat vond ik wel een leuke dag voor op het kentekenbewijs) en inmiddels tik ik de 100.000 kilometer al bijna aan. Het is een solide auto die goed op de weg ligt en lekker pittig door kan rijden (zo heb ik hem opgevoed, want ik ben zijn eerste baasje..).

Na al die tijd ben ik nog steeds verliefd op het sportieve design en de schitterende kleur van mijn Volvo. Daarnaast rijdt hij zuinig (ik vind tanken zo’n “waste of time”). Zijn enige nadeel is de bagageruimte. Door zijn sportieve achterkant verkijk ik me nog wel eens over wat er wel en niet in kan. Meerdere malen heb ik staan zweten bij de IKEA of de Leenbakker!

Heb jij weleens schade gereden of ben je no claim?

Waar gehakt wordt, vallen spaanders; ik heb helaas tot nu toe niet schadevrij gereden in deze auto. Ik ben nogal een haastig type dus ik heb al twee parkeerschades te pakken (waarvan ik de tweede overigens nog moet laten repareren). Er zijn zeg maar ‘schaafplekken’ ontstaan door met iets te hoge snelheid ergens de auto in te willen ploffen.

Geef jij de voorkeur aan de benenwagen (of fiets/bus) in plaats van de auto?

Ik ben een petrolhead (in een dieselauto dat dan wel weer); je zult mij niet zo snel in de trein zien. En voor de benenwagen of de fiets moet ik over het algemeen te lange afstanden rijden. Autorijden vind ik geen straf; ik rijd graag door ons prachtige land en vind het ontspannend. Onderweg kan ik nadenken of verricht ik zakelijke handsfree telefoontjes met collega’s.

Vind jij het eng om een vrachtwagen in te halen of ben je er al voorbij voor hij er erg in heeft?

Door de vele kilometers de ik rijd, ben ik vrij zeker geworden over mijn rijstijl; ik haal makkelijk auto’s en vrachtwagens in en twijfel niet vaak. Jarenlang woonde ik in Amsterdam waar ik ook soepeltjes door de stad reed tussen de trams, taxi’s en fietsers door. En uiteraard heb ik daar zowel links als rechts goed leren inparkeren.

Houd jij je altijd keurig aan de verkeersregels en snelheid of scheur jij regelmatig door de bocht met als gevolg dat het maandelijks bekeuringen regent?

Je zult me altijd pittig zien doorrijden, altijd net ietsje boven de maximale snelheid. Gelukkig weet het CJIB mij nog niet zo goed te vinden, ik laat me altijd informeren over snelheidscontroles en de vaste controles ken ik inmiddels wel uit mijn hoofd.
waze
In navigeren ben ik behoorlijk fanatiek; ik maak gebruik van Waze, een app waarbij je punten kan scoren door files en snelheidscontroles te melden of door bepaalde routes te nemen. Je kunt als rijder diverse levels bereiken door je gereden kilometers en punten waarbij je begint als “Baby”. Inmiddels ben ik opgeklommen tot het niveau “Ridder” waarbij andere weggebruikers mij zien rondrijden met een zwaard. Ik probeer uiteraard nog op te klimmen tot het hoogste niveau “Koninklijk” waarbij ik met een kroontje kan rondrijden. Je kunt ook ETA’s (een berichtje van hoe laat je er bent, red.)  sturen naar iemand en je kunt je Facebook vrienden gedag zeggen (toet toet) via de app. Ik hou ervan!

Welke plaat zet je altijd keihard op wanneer je over de snelweg scheurt?

De muziek die aanstaat hangt af van mijn stemming; doordeweeks luister ik vaak naar Omroep Brabant, zo blijf ik geïnformeerd over de inbrekers, rechtszaken en wietplantages in mijn regio (overigens draaien ze ook goede muziek). Als ik echt op een roadtrip ga, knalt Anouk, Metallica, Rammstein uit de boxen. Of ik kies voor Nederlandse muziek zoals Marco Borsato of de Dijk. Mijn meest favoriete meezinger aller tijden in de auto blijft echter You’re so vain van Carly Simon.

Is dit jouw droomauto? Ja? Vertel! Nee? Hoe ziet die er dan uit?

Mannen hebben iets met auto’s, vrouwen in mindere mate denk ik. Ik droom dus niet van een Porsche of een Tesla. Op mijn wensenlijstje voor een auto staan vooral praktische dingen zoals rijgemak, ruimte, kidsproof-heid en veiligheid. Ik hou ook wel van handigheidjes zoals spraakgestuurde navigatie, achteruitrij-oogjes en een systeem dat automatisch remt als ik te snel op iets afrijd (dit gebeurt dus nogal eens met parkeren).

Heb je een spraakmakend avontuur met je auto beleefd?

Met deze auto heb ik nog geen avonturen beleefd. Met mijn vorige auto (dat was een Kia Soul) heb ik wel een avontuur beleefd. Na het kerstevenement van mijn werk reed ik naar huis (ongeveer 150 kilometer) en toen begon het flink te sneeuwen. Er werd vanwege het tijdstip en de ernst van de sneeuw nog niet gestrooid en sneeuwschuivers waren nog niet ter plaatse. Ik ben toen urenlang onderweg geweest om de A2 af te zakken richting het zuiden. Met een gemiddelde snelheid van 50km/h en starend naar twee witte banen voor mij kwam ik uiteindelijk  middenin de nacht thuis. Gelukkig heb ik winterbanden, anders had ik de tocht nooit kunnen aanvaarden.

Tot slot….

Over een kleine 60.000 kilometer mag ik weer een nieuwe lease-auto uitzoeken. Ik hoop dat ik tegen die tijd een leuke man heb die mij kan adviseren over merk en type, want hoe leuk ik mijn huidige auto ook vind en hoe graag ik ook autorijd; verder weet ik er helemaal niets van!

Je kunt Ingeborg volgen op Twitter enne, heb je haar blogs al eens gelezen? Zeker doen! 

Advertenties

Een gedachte over “De Golden Volvo van Ingeborg Uitentuis

  1. Leuk! Voor mij nooit een Volvo. Misschien een oude Kattenrug. Goud is wel weer goed. Geen ruimte achterin kan echt niet. De laatste Volvo’s zien er wel gaaf uit. Een Kia Soul: daar ben ik dan wel weer benieuwd naar: waarom koop je zo’n auto?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s