Vrouw Achter Het Stuur #1

Mag ik u voorstellen!  Een vrouw, in het dagelijks leven vol gedrevenheid werkzaam als activiteitenbegeleider bij Pluryn maar met een verborgen talent en passie voor auto’s. En wat dat haar heeft gebracht…lees nu dit inspirerende interview!

vroemmmama-tourritdebeele-pluryn-fordNaam: Corinne de Haas
Bolide: Ford Ka in het limegroen
Trotse eigenaar sinds: 3 maanden
Rijbewijs sinds: 14 jaar en nog nooit schade gereden (behalve één keer,met de bus van haar werk)

Bijzondere kleur heeft je auto! Bewuste keus?
Ik wilde eigenlijk een witte. Maar ja, iedereen heeft wit en ik wil anders! Al moet ik zeggen dat ik deze kleur zelf nooit bedacht zou hebben totdat…mijn schoonmoeder mij op een dag belde. Zij was met haar dochter aan het kijken voor een andere auto en ineens zag ze deze Ford Ka. Ze zei aan de telefoon dat ik meteen moest komen en toen ik kwam aanrijden dacht ik neeeee wát een kleur! Zoals het een goede verkoper betaamt mocht ik de auto een overtuigend weekend mee om te wennen en ik ging om. Waar ik reed keek iedereen naar wat er nu toch voorbij kwam en de auto deed iets met mij.

En zo werd je de trotse eigenaar met matching key & shoes. Waar viel je het meest voor?
Toch zijn kleur. Lekker eigenwijs en dat past bij mij. En de vorm, ik vind hem een soort van schattig en dat denken mensen er ook van. Dat hij schattig en lief is. Maar vergis je niet want hij kan best wel wat!

Maar is het ook je droomauto?
Nou nee, prima hoor zo voor dagelijks gebruik. Vroeger droomde ik van een Range Rover ofwel een engels theehuis op wielen. Maar als ik nu zou mogen kiezen ga ik voor snel, snel als in een Porsche Panamera. Je past er met 4 goed in en snelheid is geen probleem. En dan ga ik dus wel voor wit. Vies wit met leer vanbinnen.

Je organiseert in samenwerking met Hart voor een ander,  PSC Automotive Events en Het Automeisje Tourrit De Beele. Die tourrit, kan je daar iets meer over vertellen?
Ja dat is zo iets gaafs! Een aantal jaar geleden zat ik voor mijn werk met een van onze bewoners, een jongetje, in de auto. Er kwam een GTI voorbij en hij zei “wooow wat een tourritdebeele_768x768-735x735gave auto!” Ik ben er achteraan gereden en toen zij stopten bij een bezinepomp vertelde ik over de reactie op zijn auto en vroeg de bestuurder bij mij langs te komen om te kijken of we iets leuks konden organiseren. Dat werden 12 auto’s en heel veel kids met glimmende koppies. Toen deden we het zo dat de auto werd volgeladen, een rondje naar de rotonde reed en weer terug. Zo begonnen we, en inmiddels zijn de GTI’s van het toneel en rijden er zo’n 60 a 70 supergave sportauto’s mee in Tourrit De Beele.

Je zit te stralen als je erover verteld. Wat drijft jou om die automiddag te organiseren?
Ik vind het geweldig om het plezier dat ik uit auto’s haal te delen. Tijdens de rit van vorig jaar zat een klein meisje in een mega GMC. Ze waren bijna bij het wisselpunt en zij mocht in de auto staan met het dak open. Een soort Titanic momentje. Haar glimmende koppie die er bovenuit stak, haar armen wijd en haar haren die wapperden in de wind. En toen dacht ik ‘dit is kicken, hier doe ik het voor.’ Zo’n klein meisje, zo’n grote auto. Super vet.

Dus eigenlijk is het een win-win situatie als je als eigenaar van een supercar mee doet..
Klopt. Het gevoel dat je krijgt bij het delen van jouw plezier met kinderen die weinig tot niets hebben is als een warme deken waar je je een jaar in kan hullen. En als die deken begint af te zakken, dan staat de volgende rit al gepland.

Maar met al die supercars waar je mee te maken hebt, je lijkt me iemand die het gaspedaal wel weet te vinden en een vrachtwagen al heeft ingehaald voor hij er erg in heeft. Regent het bekeuringen of ben je stiekem toch heel braaf in het verkeer?
Ik hou inderdaad wel van wat pit maar heb ik de 14 jaar dat ik mijn rijbewijs heb maar 1 bekeuring gehad. En die had niet eens iets te maken met snelheid, ik kreeg een bon voor bellen

Tot slot, wat was tot nu je meest exotische bestemming per auto?
Ik weet niet of je Texel exotisch kan noemen, maar verder ga ik altijd met het vliegtuig. Omdat ik die Panamera nog niet heb.

Meer informatie over tourrit De Beele vind je hier

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Vrouw Achter Het Stuur #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s