Veiligheidsmuseum PIT

Tijdens de schoolvakantie een dagje uit? Wij bezochten Veiligheidsmuseum PIT en dit was een groot succes!  

PIT is een museum dat helemaal draait om de wereld van politie, brandweer en ambulance. En je begrijpt met twee jongens in huis én een museumkaart stond een bezoek al een tijdje op de planning. Op een regenachtige zondagmiddag ging het dan echt gebeuren.
veiligheidsmuseum PIT PITPAS uitje eropuit dagjeuit kerstvakantie brandweer politie ambulance museum

 

Bij binnenkomst krijgen de kinderen een PIT-Pas. Hiermee kunnen ze bij diverse activiteiten hun resultaten bewaren en deze worden dan later per email thuisgestuurd. Vooral DeOudste(8jr) vond dit erg leuk.

 

 

veiligheidsmuseum PIT PITPAS uitje eropuit dagjeuit kerstvakantie brandweer politie ambulance museum

 

Direct nadat je jas hebt opgehangen mag je een andere jas aantrekken. Verkleed je in een echt politie- brandweer- of ambulace uniform. DeOudste kiest voor een politie outfit, de andere twee blijven liever nog even zichzelf. Het museum is een beetje donker en dat vinden ze best spannend.

 

 

veiligheidsmuseum PIT PITPAS uitje eropuit dagjeuit kerstvakantie brandweer politie ambulance museum

Tijdens de speurtocht en met behulp van de PIT-Pas komen DeKids van alles te weten over de hulpdiensten, maar ook hoe zij zelf mee kunnen helpen aan een veilige omgeving. Zo blussen ze een brandje, rijden met de skelters op de skelterbaan waar ze op de verkeersregels moeten letten en kijken ademloos naar diverse filmpjes.

 

 

In de voorjaarsvakantie heeft het museum een speciaal programma. Veiligheidsmuseum PIT staat van 20 februari t/m 6 maart volledig in het teken van de Politie. De kinderen ontdekken van alles over de geschiedenis van de Politie, kunnen op de foto als boef en een kijkje nemen bij de enige echte politie-Porsche. Daarnaast kan je met het hele gezin nu gratis de nieuwe politiespeurtocht doen: stap in de schoenen van een rechercheur en volg de sporen. Vind je de dief? Dan krijg je een eigen politiebadge! Tijdens de voorjaarsvakantie is PIT elke dag open van 11.00-17.00 uur. Overige informatie vind je hier.

Wij hopen dat je net zo een fijne dag beleeft met je kids als wij!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s