Kia Picanto: lekker pittig!

Ben je op zoek naar een (tweede) auto, klein maar fijn en met wat pit? De Kia Picanto kan dan wellicht iets voor jou zijn!  Kia zegt The Power to Surprise in huis te hebben en de Picanto verrast je zeker. In meerdere opzichten.

‘Van deze auto heb ik er vandaag al wel hónderd gezien!’ zegt DeMiddelste als we met de Kia Picanto Sportsline Rijtest Vroemmmama Cybex Maxi-Cosi Autostoel Auto Mama KidsKia Picanto op stap gaan. En inderdaad is de kans groot dat je een Kia Picanto ziet rijden, in Nederland zijn er al bijna 50.000 van verkocht. Na de RealLifeTest met de Picanto kan ik dát wel begrijpen. Als je op zoek bent naar een kleine auto die er zowel van binnen als van buiten goed uitziet, stelt de Picanto je niet teleur. De uitvoering die ik rijd (Kia Picanto SportsLine) ziet er door extra, laten we het ‘GTI-accenten’ noemen, behoorlijk sportief uit. Stoer en good looking. De uitvoering met 3 deuren doet nog wat extra voor de sportieve uitstraling maar ja met Kids maak je het leven voor jezelf met de 5 deurs uitvoering wel wat aangenamer. En dan zijn de looks ook nog echt good!

Interieur & Kids

Kia Picanto Sportsline Rijtest Vroemmmama Cybex Maxi-Cosi Autostoel Auto Mama Kids

 

De achterbank heeft 3 zitplaatsen. Zonder autostoelen kunnen hier prima 3 grotere kinderen zitten, maar met twee autostoelen blijft er weinig van de derde zitplaats over.

 

kia picanto sportsline rijtest vroemmmama rij-impressie achterbank kids vervoer veiligheid

 

Als mijn Kids achterin zitten krijg ik hun testrapport door. ‘Wij hebben maar 1 bekerhouder achterin, da’s niet zo handig.’ Wat wel fijn is, en vrij uniek, dat de gordels semi verstelbaar zijn achterin. De gordel is zo beter te geleiden en schuurt niet in de nek van je kind als ze bijvoorbeeld op een stoelverhoger zitten.

 

 

In onderstaand filmpje zie je wat de mogelijkheden zijn voor de combinatie Picanto, kinderwagen, buggy en autostoelen.

 

Ik zie de Power to Surprise ook terug in het interieur. Het design is goed, al het blik is

Kia Picanto Sportsline Stuurverwarming review rijtest rij-impressie vroemmmama
Het misschien wel fijnste knopje van de Picanto: stuurverwarming

netjes weggewerkt en ook het comfort is verrassend voor een kleine auto. Zo is de Picanto Sportsline onder andere uitgevoerd met stuur- en stoelverwarming! Aangezien het toch nog echt winter is geworden in Nederland werd ik hier héél blij van. Ik vind het zelf echt een ramp als je in de ochtend weg wil rijden en het stuur zo koud is dat het bijna pijn aan je handen doet. In de Picanto zal je dat niet gebeuren, het stuur warmt snel op en ik vind het heerlijk. De stoelverwarming is ook heel fijn maar: de knoppen voor de stoelverwarming zitten niet echt op een logische plek. Ik vond ze net naast de handrem. Het komt wel vaker voor maar het blijft een in mijn ogen vreemde ‘locatie’.

Kia Picanto Sportsline rijtest review auto gezin mama kids opbergvakjes
Verrassende opbergmogelijkheden

Nog een Surprise: veel doordachte opbergvakjes. En niet te vergeten de bekerhouder: deze is namelijk inklapbaar. Neem je nooit een coffee-to-go mee, dan laat je de houders ingeklapt en heb je een groot bergvak waar je ook de USB aansluiting vindt.
Mijn telefoon koppel ik snel en simpel met het goedwerkende Bluetooth systeem en via de knoppen op het stuur bel ik makkelijk handsfree naar huis.

 

 

Op de weg

Het zicht is goed. De Picanto stuurt lekker licht en er zit behoorlijk pit in. Zonder veel moeite rij je met slippende bandjes weg bij het stoplicht. Op de snelweg kan de Picanto

IMG_8902
Lekker Pittig die Picanto

prima een snelheid van 130km/h aan, het enige nadeel is dat je de bezinemeter terug ziet lopen. Tja, hard werken maakt hongerig. In het stadverkeer is de Picanto wel redelijk zuinig, mede door het start/stop systeem.

Je wilt natuurlijk veilig van a naar b en dat was voor Kia dan ook een topprioriteit. Hoewel de auto klein is voel ik mij wel veilig. Mocht er onverhoopt iets gebeuren beschermt de Picanto je met maar liefst 6 airbags en diverse veiligheidssystemen. Zo blijf je dankzij VSM (nee geen bijgeleverd tubetje zalf maar Vehicle Stability Management) veiliger op koers op nat, glad en oneffen wegdek en vermindert ESC (Electronic Stability Control) de kans op slippen als je plots moet uitwijken of remmen in een bocht.

Conclusie

Voor mijzelf en de drie kids zou ik ruimte genoeg hebben in de Picanto, mits er 1 kind voorin zit. Maar dat vind ik heel eerlijk gezegd ook wel gezellig. DeKids vinden het ‘een leuk klein auto’tje’. Vooral HetMeisje is fan want bij het doorbladeren van de folder zag ze dat de Picanto leverbaar is in Cherry Pink. Metallic. Dus met glitters!
‘Dan gaan wij wel lopen’ aldus haar grote broers. Hun keus viel op Honey Bee geel en Dazzling Blue.
Kort samengevat heeft de Kia Picanto inderdaad The Power to Surprise. Ik zou zeggen laat je verrassen en maak een proefrit. Vergeet dan ook zeker niet te kijken naar de mogelijkheden voor Private Lease.
Discussiëren wij hier nog even door over de kleur….

In samenwerking met: Kia Nederland en Babymax Veenendaal 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s