Jaguar XE R-Sport

De Jaguar XE R-Sport maakte tijdelijk deel uit van onze familie en wij namen de proef op de som of deze auto geschikt is voor alle leden van het gezin. Voor Haar, voor Hem en uiteraard voor DeKids. Eén ding was snel zeker: iedereen wilde het gráág uitproberen.

Voor Haar

IMG_8706_d06Om maar met de deur in huis te vallen: ik vond het een heerlijke auto en zou mij er prima mee kunnen redden. Oké, er zijn voor Mama&Kids modellen die wellicht iets praktischer zijn (zoals de Land Rover Discovery Sport).

 

Maar Jack the Jag (zoals DeKids hem noemden) en ik zijn al snel goed op elkaar ingespeeld. Een erg goede eigenschap die ik zeer kan waarderen is dat hij zich moeiteloos aan mijn rijstijl aanpast. Van ingetogen chique tot snel en sportief. Natuurlijk kwamen de 240pk het best tot zijn recht in de Dynamic-modus, maar ga je voor Eco en gebruik je de start/stoponderbreking lever je zeker niet in op rijcomfort.

IMG_8743_b0aTalloze opties zoals stuur- en stoelverwarming geven een groot gevoel van luxe en comfort.  Op de geplande Lady’s Night ben ik uiteraard graag de Bob en haal de Lady’s in style op. De bubbels worden ontkurkt en let the party begin!  Achterin dan, voorin is het even serious business. Het regent flink, en dan bedoel ik ook flínk. Maar met de diverse veiligheidssystemen in actie voel ik mij zeker op de weg en komen wij veilig aan op plaats van bestemming.
Ik ben fan van de elektrisch bedienbare achterklep, vooral als ik met een zware tas boodschappen aan kom lopen. In de bagageruimte kan ik mijn boodschappen goed kwijt.

20151214_103915

Voor Hem

IMG-20151212-WA0003Als snel is Jack the Jag de beste vriend van DeMan. Op het eerste gezicht valt hij voor het comfort, uitstraling en luxe van de Jaguar XE R-Sport. Het enige minpunt wat hij kan bedenken is de beenruimte achterin. Heeft hij een aantal zakenrelaties mee te nemen dan is het daar voor een volwassene wel wat krap.
De Jaguar kan hij helemaal naar eigen smaak en behoefte aanpassen. Een van de opties waar hij zou zeker voor zou kiezen is de memorie-functie voor de stoel- en spiegelinstellingen. Het zou een hoop frustratie schelen als hij elke keer dat Zij erin heeft gereden gewoon op een knop kan drukken en alles zich weer in de perfecte positie stelt. De achteruitrijcamera vindt hij geen overbodige luxe gezien de kleine achterruit.
IMG_8682Een fijne feature is de speciale app die hij op zijn telefoon kan installeren. Zo kan hij waar hij ook is de controle over de auto houden. DeMan is zeer te spreken over de sportstoelen in de Jaguar XE R-Sport. De combinatie van onder andere een hoogstaand zitcomfort, zeer goede rij eigenschappen, WiFi, een goed gepostioneerde bekerhouder, de uitgebreide collectie veiligheidssystemen en rij-assistentie maken het wat hem betreft de perfecte auto voor zakelijk gebruik.

Voor DeKids

Wat betreft autostoelen, beenruimte en kinderwagens … het past allemaal maar verwacht in de Jaguar XE hiervoor geen zee van ruimte. De 20151215_105134achterbank is voorzien van 2 zitplaatsen met Isofix. Een maxi-cosi kan je goed in en uit de auto tillen, maar gebruik wel een click&go base want je kunt er niet makkelijk bij om de autogordel vast te zetten.
Een ander ‘gordel-dingetje’: deze is niet in hoogte verstelbaar. DeOudste van 8 hoeft vanwege zijn lengte niet meer op een stoelverhoger te zitten, maar dat wilde hij zelf wel graag omdat de gordel in zijn nek schuurde.

Of en hoe er een kinderwagen/buggy in de bagageruimte past laat ik je graag zien:


Een grote wens van DeKids zou zijn een ‘kijkdak’ of wel een glazen panoramadak. Dit behoort tot de mogelijke opties en deze heeft dan gelijk een elektrisch schuif/kanteldeel, en dat is vooral in het voorjaar echt heerlijk. Lekker eindje rijden, dak een stukje open en de eerste warme zonnestralen op je gezicht voelen. Ik krijg er al zin in. Enfin, de andere wens, die ook optioneel mogelijk is, en zijn visie op de Jaguar vertelt DeOudste je zelf.

Conclusie

Voor zakelijk gebruik is de Jaguar XE een perfecte auto. Hij biedt je de luxe en het comfort dat je wenst bij het rijden van veel en lange afstanden. Krijgt Jack the Jag een duobaan waarbij hij wordt ingezet voor zowel privé als zakelijk gebruik is het erg persoonlijk of je hem voor deze functie geschikt vindt. Mijn advies: plan een proefrit, neem je gezin mee en vel samen een oordeel.

Foto’s: K. Keijzer
In samenwerking met: BabyMax Veenendaal & Jaguar Land Rover Nederland

 

 

 

Advertenties

5 gedachtes over “Jaguar XE R-Sport

  1. Ik ben verliefd! Shut up and take my money; ik zou m zo inruilen voor mijn (ook hele fijne Seat Leon ST). Misschien wat minder ruimte, maar wat een supermooie auto is dit zeg! Ook de filmpjes zijn top die je erbij hebt gemaakt; geven echt een extra dimensie!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s