Rij-impressie Ford Galaxy

Een oceaan aan ruimte en zonder problemen passen 3 autostoelen op de achterbank. Meet our new Best Friend of the Family: Mr. Ford Galaxy

Ik heb er zin in. Door omstandigheden heeft het testrijden even stil gelegen maar nu ben ik er weer klaar voor om de weg op te gaan. Hit the road mommy! Mr. Ford mag laten zien hoe ‘family proof’ hij is.
De meeste auto’s zijn uitgerust met 2 ISOFIX-bevestigingspunten  in de achterbank. Galaxy heeft er 3! (i-Size Ready) Leuk, maar passen er dan ook 3 autostoelen op de middelste zitrij, en kan je er goed bij?  En hoe staat het met de kinderwagens?

ford-galaxy-cybex-autostoel-achterbankToen onze derde kwam waren de andere kids nét 2 en 3. Een heel wagenpark moest dus mee als we op pad gingen. We nemen de proef op de som bij Babymax in Veenendaal of deze opstelling ook in de Galaxy past.
En wat blijkt? Drie autostoelen op de middelste zitrij is geen enkel probleem. Een tip: Zet de stoel waar je de gordel bij moet vastmaken net iets verder naar voren of achteren dan de andere stoelen. Zo heb je altijd ruimte genoeg om de gordel vast of los te maken.
De derde zitrij heeft geen isofix maar ook hier kan je prima een kind plaatsen. Ze kunnen zelf goed in- en uitstappen. Als volwassene kan je hier ook goed zitten al voelt het vergeleken bij de rest van de auto wel een beetje als de Economy Class.
galaxy-bugaboo-cybex_db5

Het kinderwagenpark komt ook glansrijk door de test. Met de derde zitrij naar beneden past er achter in de Galaxy met gemak een duowagen én een buggy. Bovendien heb je dan echt nog ruimte genoeg voor al die dingen waarvan je op het laatst bedenkt dat ze ook nog mee moeten.

galaxy-bugaboo-cybex-achterbak_c89

ford-galaxy-cybex-achterbakAls je 4 stoelen gaat gebruiken en je hebt nog een baby in je kindercollectie, raad ik je aan eens te kijken naar de Cybex Cloud Q. De autostoel heeft namelijk een geheel kantelbare rugleuning. De hoek van de zitting pas je met één hand eenvoudig aan en je kindje kan blijven zitten. Er is een heel comfortabel buggy onderstel bij leverbaar, wat je een heleboel kinderwagenruimte scheelt. Door de grote kap kan je kleintje met optimale bescherming en in een goede houding lekker liggen. Langer dan 2 uur in de maxi-cosi-houding is écht slecht voor de rug en nek van de baby.

Comfort

Wat opvalt: de auto is ontzettend stil. Je ‘zoeft’ over de weg en kunt de radio gewoon verstaan zonder irritante rijgeluiden of wind door de kieren. De stoelen zitten goed. Op het oog lijkt zijdelingse steun te missen maar al ford-galaxy-achterkantsnel blijkt dit in de praktijk niet het geval. Dat komt misschien ook wel omdat je met zo een ‘bus’ als de Galaxy niet heel erg sportief kan rijden. Maar moet je dat willen met 7 personen. Deze uitvoering met 160 pk gedraagt zich prima op de weg, maar neem de bochten niet te hard en wil niet van 0 naar 130 in 2 seconden. Het reed wel erg relaxed moet ik zeggen. Maar ik zou er wel iets lekkers als tweede auto naast willen om bij tijd en wijlen even stevig het gas in te trappen.

Waar mr. Ford ook echt punten scoort is met het Ford Sync 2 systeem.  Hij zoekt een restaurant als ik zeg dat ik iets wil eten, zet de kachel aan als ik het koud heb of stemt af op een andere radiozender wil horen. DeKids vinden het geniaal. Maar ook irritant. Want als zij roepen ‘Hallo ik heb zin in iets lekkers’ is Mr.Ford opeens oostindisch doof. ‘Ik denk dat ie alleen naar vaders en moeders luisterd’ was de conclusie. Laat ze even in die waan 😉

Leen de auto veilig uit met MyKey

Stel je gaat over tot aankoop van de Ford Galaxy en je hebt al grotere ford-galaxy-mykey_ae3kinderen…er komt een moment dat ze zelf hun rijbewijs hebben en dan héél graag De Auto willen lenen. Er kunnen immers met gemak én comfortabel 7 volwassenen mee worden vervoerd. Verbaas je zoon of dochter wanneer je de sleutel heel erg relaxed overhandigd. Vol vertrouwen. Met de Ford MyKey kan je namelijk vanalles instellen wat jij niet wil dat je kinderen met de auto doen. Tot hun verbazing is de snelheid gelimiteerd, kan de muziek niet vol aan en worden ze nog even extra gewaarschuwd of ze hun gordel om hebben.

R U I M T E 

Of je wel genoeg ruimte hebt is iets waar je met de Ford Galaxy niet over hoeft na te denken. Ga gerust naar de Ikea en koop een compleet nieuwe inrichting (mocht je dat bij Ikea willen doen). Met 5 stoelen in de standaardhouding heb je al 1301 liter bagageruimte, wat bijna te verdubbelen is tot 2339 liter als alle stoelen zijn neergeklapt. Je kunt dus ook altijd nog een verhuisbedrijf beginnen bij wijze van spreken. Wat verdere binnenruimte en gebruiksgemak betreft kan ik nog veel meer vertellen, maar soms zeggen beelden meer dan woorden.

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Rij-impressie Ford Galaxy

  1. Pingback: De auto-top 4 van DeKids | vroemmmama

  2. dit :Bonjour !Effectivement, c’est un bouquin que je recommande également. De plus, l’auteur répond par mail aux questions subsidiaires. Seule remarque : il mériterait d’être actualisé sur certains points comme le fonctionnement de lutl.com.Cordiauemenl.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s