Coffee To Go: koffiebeker test

Koffiedrinken in de auto: voor sommigen is het zeker in de ochtend een eerste levensbehoefte. Maar dan wel graag zonder lekken, verbranden of vieze bijsmaakjes. Ben je op zoek naar een Coffee To Go beker is er keus in overvloed. Maar welke is nou goed??


Zelf ben ik meer van de thee (of warme chocolademelk, in een zeer ernstig stadium van PMS) en neem dit graag mee in de auto als ik onderweg ga. Maar wel in een fijne reisbeker. Je kunt een poging wagen met een gewone grote mok maar de gevolgen zijn voor eigen risico! Je start de auto, gaat de bocht om en SPLASH! Autobekleding en laat staan je outfit compleet geruïneerd. Bovendien ruikt je auto de eerst komende tijd als een Barista on Wheels.

Er zijn tig soorten en maten reisbekers te koop. Met draaidop, drukknop-dop, flip-dop. Met handvat zonder handvat. Van RVS en plastic tot porselein. Ik zocht er een aantal uit en onderwierp deze aan een grondige test. Aftellen van 5 naar 1!

Op nummer 5: Blokker Malmö isoleerbeker met print
Prijs:3,99

travelmug-Malmö-blokkerP1120242_4ee

Op deze beker zou een waarschuwing ‘Pas op Heet’ moeten staan. Zelfs na ruim een half uur brand ik mij enorm bij het nemen van een slok. Als je de inhoud juist lang warm wil houden is dit perfect, maar fatsoenlijk eruit drinken zonder blaren kan pas na dik een uur. De dop sluit niet fijn. Het leek erop dat je beker kunt ‘costumizen’. Dus wij schroefden de beker open en DeKids maakten een nieuw ontwerp. Daarna wilde de beker niet meer goed dicht. Met een druppeltje secondelijm was dit te verhelpen, maar ja toen smaakte de inhoud naar plastic én secondelijm. Geen aanrader dus!

4e: Travel Mug van Primark
Prijs: 4,50

P1120243_bc1

Ik stond in de rij bij de kassa van de Primark en zag deze beker staan. Lekker veel glitter en ik was benieuwd of dit ook echt wat is. Nou een ding is zeker: wat je erin doet blijft goed warm! Zelfs na een uur is de inhoud nog tegen heet aan. Nadeel: de dop is van plastic en dat proef je. De beker lekt behoorlijk. Even flink remmen en de inhoud klotst langs het sluitklepje naar buiten. Ook deze beker kan niet in de vaatwasser.

 

 

nr3: Rosti Mepal Thermomok Automatic
Prijs: €8,99
P1120250_082

Op nummer 3 de enige beker uit de test met een handvat. Niet echt hand-ig. Zoals je ziet op de foto staat de beker door het handvat scheef. Daardoor heeft hij neiging tot omvallen. Bij 1 bekerhouder gebeurde dit. De beker viel op de grond, lekte niet maar ik kon er ook niet meer bij.
Inhoud: 250ml, dat is wel wat weinig. Als je denkt ‘ik lust nog wel wat’ is je beker leeg. De warme drank koelt snel af, na een half uur is de slok die ik neem al aan de lauwe kant.

 

 

Een hele goede 2e: Blond Amsterdam Coffee To Go Therapy 

Prijs: 12,95
P1120240_75d

De enige reden waarom deze reisbeker niet als Favoriet is geëindigd, is dat de deksel niet afsluitbaar is. Ik vind ‘m helemaal geweldig. Alleen al omdat deze als enige uit de test in de vaatwasser kan. Hij is van porselein en dat is te proeven. Bij de meeste bekers krijg je een plastic-smaakje maar dat is bij deze zeker niet het geval. De inhoud blijft ongeveer 45 minuten warm.

 

 

Tot slot De Favoriet: X D Design Auto Leak Proof Tumbler

Prijs: €12,95
P1120246_4f3

De ‘winnaar’ van deze test. X D Design belooft dat de beker 100% lekvrij is én maakt deze belofte waar. Door het smalle design past de beker in vrijwel elke bekerhouder. Het nemen van een slok is even wennen, je houd de knop namelijk ingedrukt. Maar je knoeit niet en de inhoud blijft zeker een uur warm. Met 400ml inhoud kan je je dorst goed lessen. Enige nadeel: de reisbeker kan niet in de vaatwasser. Maar ja, dat kunnen ze bijna allemaal niet.

 

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Blond Amsterdam, Rosti Mepal en X D Design 

Advertenties

2 gedachtes over “Coffee To Go: koffiebeker test

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s