Kadotip: Land Rover Defender Junior

Land Rover presenteert een bijzonder staaltje handwerk speciaal voor DeKids. Op Land Rover Defender Pedal Carde IAA onthulden zij een met de hand gebouwd prototype van een Defender trapauto!
De Defender is zo mooi dat het haast zonde is om ermee te spelen. Persoonlijke vind ik de decoratieve waarde als verzamelobject ook erg hoog. Alleen of DeKids er dan af kunnen blijven….

Net als de reguliere modellen van Land Rover is er veel aandacht voor detail en de afwerkingskwaliteit en noemt Lindsay Weaver (Jaguar Land Rover’s Director of Branded and Licensed Goods) het ‘een product van wereldklasse’.
Defender Pedal CarHet model is gebouwd op een aluminium chassis, geheel met eigen chassisnummer en kenteken. Hij is gespoten in de kleur Loire Blue waarin ook een echte Defender besteld kan worden. En dat staat toch leuk naast elkaar op de oprit!

De trapauto is een bijzonder fraai staaltje detailwerk waarin allerlei karakteristieke Defender Pedal Carelementen van de originele Defender zijn verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn de beschermende instaplijsten van traanplaat, treeplanken, spatlappen en ruige off-road banden. De aandrijving is zo geconstrueerd dat de jonge bestuurder zowel voor- als achteruit kan trappen. Ook is het autootje voorzien van vering en functionerende remmen – zelfs een parkeerrem is aanwezig.

Defender Pedal CarOfficieel is deze Defender trapauto nog een concept. Het productiemodel is te koop vanaf komende lente en zal naar verwachting rond de 10.000 pond gaan kosten. Een flink bedrag? Dat wel, ik moet ook nog even wachten tot onze geldboom in de bloei schiet (vandaar vanaf de lente te koop) maar na aanschaf heb je geen brandstofkosten, dat scheelt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s