Land Rover Discovery Sport: Je wil er NIET in rijden! (echt niet)

Discovery Sport 4Bij het merk Land Rover denk ik aan stijlvol en klassiek, maar ook aan ruig en stoer. Zoals hockey en survival. High Tea en Whisky. Dat ‘classy’ vs ‘outdoor’ zit allemaal verpakt in de Land Rover Discovery Sport. Een zeer veilige auto geschikt voor het hele gezin, zowel zakelijk als privé. Maar ik waarschuw je van te voren: een proefrit kán grote gevolgen hebben.

Voor vier dagen staat de Land Rover Discovery Sport Si4 4WD Benzine automaat Land Rover Discovery SportHSE Luxury uitvoering op de oprit. Over deze auto is zoveel te vertellen dat ik dat onmogelijk allemaal kan noemen. Land Rover is erin geslaagd een auto neer te zetten waarin ieder zich thuis voelt. Jong en oud. Groot en klein. Zelf ben ik niet zo groot maar doordat de Discovery vrij hoog is voel ik mij heer (dame) en meester op de weg. Ik heb een goed overzicht over de weg en ik kan redelijk onopvallend gluren bij de autoburen. Wat natuurlijk buitengewoon interessant kan zijn.
De beide voorstoelen en spiegels zijn geheel naar eigen wens automatisch in te discovery sport 5stellen. ‘En als je dan de perfecte zitpositie hebt gevonden, is er niks irritanter dan dat een andere bestuurder alles weer versteld’ aldus DeMan. Gezien ons aanzienlijke lengteverschil staat de stoel voor mij altijd ingesteld op Everest-hoogte. Voordat hij dan weer goed zit…….
De Discovery onthoud jouw perfecte zitpositie en met 1 druk op de knop staat alles zo dat jij er helemaal blij van wordt. Dat scheelt in ons geval een hoop echtelijke irritaties. En als je dan zo hoog zit helpt de Discovery je galant in- en uitstappen. Bijna ongemerkt zakt de stoel een paar etages en blijft in positie tot je weer terug komt. Start ik de motor gaat de stoel weer omhoog. Daar is over nagedacht!

DeMan rijd een behoorlijk aantal kilometers per jaar. Daar leent de Discovery zich prima voor. Naast het hoge rijcomfort ben je van alle gemakken voorzien. Een Land Rover Discovery Sport interieurautomaat is zeker op lange afstanden heel erg fijn, maar handmatig schakelen is ook een optie. De peddels hiervoor vind je aan het stuur. Nadeel is dat als je deze tijdens het rijden per ongeluk aanraakt de auto vanzelf overgaat op Manueel. Dit gebeurde mij een keertje maar heel makkelijk zet je deze weer terug in Drive. Wat parkeren betreft: de Discovery schiet je aan alle kanten te hulp als je het graag zelf wil doen. Je kunt er ook voor kiezen om je hierin te laten bedienen, maar zowel ikzelf als DeMan kreeg dit niet voor elkaar. Het automatisch inparkeren is niet een kwestie van ‘druk op de knop en je ziet meteen wat je moet doen’. Zelfs na het raadplegen van de handleiding en het bekijken van de video-instructie lukte het niet. Later nog aan twee andere mannen gevraagd, maar nee. Ik ga er nog even voor op les bij de dealer en kom er later op terug.

Zaterdagochtend betekent in de meeste gezinnen tijd voor sport. Met de optionele derde zitrij bied de Land Rover ruimte voor 7 personen. Dus kom maar op met die uitwedstrijden! Let CAM02624er wel op dat de derde zitrij geschikt is voor 2 kids of bruikbaar als zéér knusse loveseat. Als ik de drie Kids vraag of ze een fijne plek hebben op de achterbank zijn de reacties positief. ‘Alleen is er geen vakje voor mijn flesje water’ zegt het kind-in-het-midden. 

Hoewel de gordels semi-verstelbaar zijn, heeft Kind-op-stoelverhoger hier toch last van. De gordel blijft in verhouding vrij hoog waardoor dit schuurt in zijn nek. Autostoelen zijn zeer makkelijk op de achterbank te plaatsen. De buitenste zitplaatsen zijn voorzien van ISOFIX én geschikt voor i-Size Ready autostoelen. Is een van je kinderen niet meer afhankelijk van autostoel of zitverhoger, past deze prima in het midden. We probeerden 3 kinderzitjes op de achterbank en qua ruimte past dit net. Alleen is het vastmaken van de gordels een heel gedoe, je kunt er bijna niet bij. CAM02622Aangezien kinderen (soms helaas en meestal veel te snel) groeien hebben we ook even onze leen-puber ingeschakeld. Met zijn 194cm zit hij royaal achterin en heeft hoofd- en beenruimte in overvloed. Deze ruimte creëer je door de zitplaats te verschuiven. Je levert zo wel iets in op de bagageruimte maar die is riant. Met een inhoud van bijna 1000 liter vind je hier ruimte genoeg voor kinderwagen en overige zoals je boodschappen. En wat ik bijzonder prettig vond: een automatische achterklep. Optioneel is deze Handsfree verkrijgbaar en dat zou ik zeker overwegen. Stel je komt aanlopen met je handen vol, je wiebelt even met je voet onder de achterbumper en de klep gaat vanzelf open. Een soort ‘sesam-open-u’-effect.

Discovery sport 2De Land Rover Discovery beschikt over 4 Terrain Response standen.
Ook die willen we uitproberen en wonende op de Veluwe hebben we daar alle gelegenheid voor. Je zult niet snel een Discovery Sport met tent en jerrycans rond zien rijden. Dat is toch meer voorbehouden aan de Defender. Maar vergis je niet. Geen enkele ondergrond is te gek. De Discovery houdt alles onder controle en glibbert moeiteloos door de blubber.

land rover discovery 3En dan breekt de dag aan dat de Discovery weer terug moet naar zijn basiskamp. Ik ga hem missen. Maar de Discovery is wel een stuk bereikbaarder dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. De Land Rover Discovery Sport is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en met talloze opties. Handgeschakeld is deze leverbaar vanaf €42.950.

En geloof me, als je er eenmaal in hebt gereden ga je het zeer ernstig overwegen. De gevolgen zijn voor eigen risico!

Foto- en filmmateriaal by A. den Besten en Land Rover 

Advertenties

2 gedachtes over “Land Rover Discovery Sport: Je wil er NIET in rijden! (echt niet)

  1. Pingback: De auto-top 4 van DeKids | vroemmmama

  2. Pingback: Jaguar XE R-Sport | vroemmmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s