Gezinsauto van Suzuki: SX4 S-Cross

Vroemmmama test naast auto’s voor Mama&DeKids uiteraard ook gezinsauto’s. Suzuki heeft twee modellen in haar collectie die kunnen fungeren als gezinsauto: de Vitara en de SX4 S-Cross. In de folder wordt deze laatste omschreven als ‘een ruime en veelzijdige gezinsauto’. Dat willen we natuurlijk zelf ervaren…

Suzuki SX4 S-Cross rijtest rij-impressie gezinsauto

 

CAM02564De RealLifeTest doe ik dit keer samen met een (oké ik ben sterk bevooroordeeld) wel erg leuke   bijrijder. DeMiddelste van 6 heeft nog een weekje vrij terwijl de rest alweer naar school moet.
‘Zo, laten we deze bak eens even testen’ zegt hij als we de auto ophalen bij Suzuki Kroon. Gewapend met zijn checklist gaan we aan de slag!

Van een gezinsauto verwacht je een veilige, comfortabele auto met de nodige ruimte. Wat betreft veiligheid: dat zit wel goed bij de Suzuki SX4 S-Cross. Deze scoort maar liefst 5 van de 5 sterren in de veiligheidstest van Euro NCAP. Suzuki noemt de auto ‘ruim’ en dat is ook zeker waar.  Ik testte eerder de Vitara en hoewel deze groter oogt heeft De S-Cross maar liefst 50 liter meer inhoud in de bagageruimte. De kinderwagen gaat met gemak achterin. Er passen zelfs een paar boodschappentassen bij.  De lage tildrempel is een groot voordeel met in- en uittillen van je spullen.
suzuki sx4 s-cross bagageruimte kinderwagen suzuki s-cross bagageruimte
Pluspunt in de bagageruimte zijn de vakken aan de zijkant. Handig voor van die dingen in de auto die altijd gaan rondslingeren. Zoals een je-gebruikt-het-bijna-nooit-EHBO-tasje en die-o-zo-flatterende-veiligheidshesjes. Iets groots vervoeren is ook geen probleem. Dan creëer je nog meer laadruimte door de achterbank deels of helemaal neer te klappen.

’s Middags halen we de andere twee Kids uit school. Er gaat ook gezellig een vriendje mee. Of we even naar Ikea gaan voor een uurtje lol in de ballenbak. Ik vind het een goed idee aangezien het nooit meer lijkt te stoppen met regenen. ‘Zal ik het adres even voor je invoeren? Waar is de navigatie eigenlijk?’ vraagt DeOudste. Nou, die zit niet op deze uitvoering. Ga je voor de Suzuki SX4 S-Cross High Executive dan zit deze er wel standaard op.
De Ikea kan ik, bij wijze van spreken, met mijn ogen dicht wel vinden dus alle Kids aan boord en gaan.

suzuki sx4 s-cross autostoel rijtest rij-impressieDrie Kids passen met gemak op de achterbank. De buitenste zitplaatsen zijn voorzien van Isofix en geschikt voor autostoelen die voldoen aan de i-Size norm. Plaats je op beide een kinderzitje dan is de zitplaats in het midden ruim genoeg voor een autostoel-loos derde kind. Drie autostoelen naast elkaar, dat gaat helaas niet lukken.
suzuki sx4 s-cross beenruimte achterbank rijtest rij-impressie vroemmmama‘Jongens, wiebel even met je benen voor de test’ zegt DeMiddelste. ‘Check!’.
De beenruimte is royaal, ook voor volwassenen. Vooral bij de middenplek is rekening gehouden met de beenruimte, zoals te zien op de foto. Er zit niet zo’n enorme hobbel waardoor je met je knieën tussen je oren zit. De vloer loopt nagenoeg vlak.

Vanaf de achterbank is het enthousiasme groot over het panoramisch schuif/kanteldak. ‘Als het donker is kunnen we sterren kijken!’ Het dak kan erg ver

suzuki sx4 s-cross rijtest rij-impressie gezinsautoopen, je krijgt bíjna een soort van cabrio-gevoel. Ik zie ons al rijden op een mooie zomerse dag. Op weg naar het strand waait er een verfrissend briesje door de auto….Heerlijk. Maar helaas komt de regen vandaag dus met bakken uit de lucht. ‘Dat is ook leuk met een dak van glas, kan je zien of de wolken al leeg zijn’.

Op de snelweg is het weg- en motorgeluid best aanwezig. Niet heel storend maar ik krijg al snel het verzoek of de radio alsjeblieft wat harder mag. Ik rijd de Suzuki SX4 S-Cross in diesel-uitvoering. Deze wordt bij aanschaf van een Suzuki niet vaak gekozen maar ik zou het zeker overwegen. De diesel motor rijdt heel comfortabel. Voldoende pit voor een lekker rijgedrag zowel binnen de bebouwde kom als op de snelweg. Je komt goed mee en hoeft niet veel toeren te maken om in te halen e.d.
Parkeren gaat ook soepel. De High Executive uitvoering wordt geleverd met parkeersensoren, een leuke extra maar op zich is het zicht in de spiegels prima.

suzuki sx4 s-cross comfort Exclusive rijtest vroemmmamaOp het gebied van comfort vind je voldoende in de S-Cross. De Exclusive uitvoering heeft diverse extra’s zoals climate control en een sleutelvrije startfunctie.  ‘Handig, dan hoef je niet steeds je sleutel te zoeken’ zegt DeMiddelste. Erg handig, want sleutels kwijt raken is iets waar deze moeder enorm goed in is.
En een pré van DeKids: er is overal plek voor hun waterfles.

CONCLUSIE

Is de Suzuki SX4 S-Cross geschikt voor een gezin? Ja, zeker.  Oké, het is geen auto waarmee je heel erg opvalt. Mensen kijken niet om als je aan komt rijden. Maar, wel oogst je behoorlijk wat positieve opmerkingen als iemand met je meerijdt. Bij het instappen zijn ze verrast door de volwassen, complete uitstraling en de ruimte. Heb je een gezin van vier of vijf, en zoek je een goede degelijke ruime gezinsauto? Laat je dan verrassen door de Suzuki SX4 S-Cross. Een fijne hoge zit, luxe zoveel als je zelf wil en de buitenkant is aan te passen van grijs muisje tot een stoere zwarte kater.

Advertenties

2 gedachtes over “Gezinsauto van Suzuki: SX4 S-Cross

 1. Pingback: De auto-top 4 van DeKids | vroemmmama

 2. Spider

  We hebben sinds 1 maand ook een S Cross cut een geweldige auto,
  Rijd prima,zeer weinig toeren bij 100 ca 1600,
  Ruimte genoeg,
  Is echt een aanrader,sturen en wegliging ook prima,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s