Frozen MINI

Denk je aan zomer dan denk je aan ijs. Ons favoriete uitje: toeren (het liefst met de cabrio) en onderweg stoppen bij een Italiaanse ijssalon.Maar
zelf ijsjes maken is natuurlijk ook heel erg leuk. DeKids waren ervan overtuigd dat die nog veel lekkerder zouden worden dan die van onze stam’ijskroeg’ IJstijd! Laat MINI deze zomer nou een superleuke actie hebben: MINI Stay Cool. Perfect timing! Want voor de Mama Challenge 2015 stond de opdracht ‘maak een ijsje’ op de planning.

MINI cooper stay coolVia Ekris MINI ontving ik de MINI limited edition ijsvorm. Daarmee hebben wij ons eigen wagenpark gecreëerd. Net als de echte MINI zijn deze volledig aan te passen naar je eigen stijl en smaak.  MINI geeft zelf de nodige inspiratie op hun site, wij kozen voor de uitvoering Electric Blue(hoewel het eindresultaat meer de naam Electric Purple verdiende).

MINI Cooper stay cool Benodigdheden:
voor 4 MINI ijsjes
60 gr bosbessenjam
15 ml honing, naar smaak
160 ml vanilleyoghurt
15 ml limoensap, naar smaak
35 ml room

MINI cooper stay cool zelf ijsjes maken
Bereiding:

Voeg alle losse onderdelen, behalve de jam, bij elkaar in een kom en roer deze goed door. Voeg eventueel extra honing of limoensap toe.

MINI cooper stay cool zelf ijsjes maken

Schep om en om steeds wat van de jam en het yoghurtmengsel in de vormpjes. Begin hierbij met een bodempje van het yoghurt mengsel, zo worden de letters straks goed zichtbaar.

MINI cooper stay cool

Laat de ijsjes vervolgens 4-6 uur invriezen.

Dit vraagt enige soort van geduld….maar dat is moeilijk! Geduld, wat is dat?!?
Het hielp om te zeggen dat het sneller bevriest als je de deur niet steeds open doet én vroeg naar bed gaat (vooral de combinatie van beide). Gevolg was dat iedereen vroeg onder de wol lag maar ook dat DeKids wilden ontbijten met ijsjes…

MINI Cooper stay cool zelf ijsjes maken

…en dat kon! Om half 8 ’s ochtends zaten DeKids te smullen van hun costum made MINI. Tja, of je nou een schaaltje yoghurt neemt of bevroren yoghurt op een stokje. In de vakantie moet je vooral niet moeilijk doen!

Benieuwd naar meer lekkere ijsjes? Joyce maakte handzame baby-proof ijsjes en Marijke ging voor heel erg aardbeiig aardbeienijs. Cassandra begaf zich in tropische sferen met ijsjes van kokoswater terwijl Priscilla ijs maakte met oerhollandse pindakaas. Enjoy summer and keep it cool!

Advertenties

3 gedachtes over “Frozen MINI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s