Nooit meer vervelen op de achterbank met het Kleine Vakantie Digidoeboek

Voor de één nog een week voor de ander nog wat langer maar het einde van de zomervakantie is in zicht. Het Kleine Vakantie Digidoeboek van uitgeverij Snor maakt die laatste we(e)k(en) ook nog een feestje.Wij testen het uit op de achterbank!

vakantie achterbank uitgeverij snor Het kleine vakantie digidoeboek
De wereld van Snor is zo een site waar ik heel erg hebberig van wordt.
Snor is naast allerlei andere activiteiten bovenal een uitgeverij met een missie: een bron van inspiratie zijn. En dat alles met een vleugje humor en een scheutje gezelligheid. En dat maken ze waar!

vakantie onderweg achterbank uitgeverij snor vroemmmama het kleine vakantie digidoeboek
Een goeie vakantiebingo mag natuurlijk niet ontbreken

Wij hebben in de vakantie het Kleine Vakantie Digidoeboek getest, de pocketversie van het boek Op de Achterbank. En laat ik meteen met de deur in huis vallen: super leuk!
Leuk voor het hele gezin vanaf een jaar of 4 tot nou ja, 400 bij wijze van spreken.
Omdat DeKids een neiging tot wagenziek-zijn hebben was lezen van het boekje in de auto niet een goed idee, maar de bingokaarten en de achterbankspelletjes waren een succes.
Omdat het boekje klein van formaat is, was het makkelijk mee te nemen als we ergens naar toe gingen. Dikke pret onderweg en een uitkomst tijdens bijvoorbeeld het wachten in een restaurant.

Zo staan er twee pagina’s met flauwe raadsels in. En met flauw bedoelen ze ook écht flauw. Ook goed voor de lachspieren als je in een lange rij staat te wachten tot je een attractie in kunt. Geef maar eens antwoord op de vraag: Hoe stopt een olifant zijn slurf in de bek van een krokodil?
Het antwoord…….dat verklappen we natuurlijk niet maar vind je achterin het boekje 🙂

vakantie achterbank kleine vakantie digidoeboek uitgeverij snor vroemmmama
Altijd handig een zelfgeknutselde kotszak! Wel enig lekgevaar…

Dat het een Digidoeboek heet zit hem in het gebruik van twee apps. Je download de gratis app: ‘Op de Achterbank’ en een Kots-app. Omdat we daar in de auto vaak genoeg in 4D live van kunnen meegenieten hebben we deze vervangen door de Scheet-app.

De twee apps heb je nodig bij verschillende opdrachten. Zo heeft Snor in het boekje gebruik gemaakt van AR (Augmented Reality, de werkelijke wereld gemengd met de virtuele). Hiermee is het papier interactief gemaakt. Vooral DeOudste (8) vond dit heel gaaf.
De scheet-app hebben we overigens verboden buiten de auto. Oké DeKids hadden bijzonder veel lol, maar de omstanders keken ons nogal vreemd aan. Nee wij volgen geen bruine-bonen-dieet het is een app…..

achterbank vakantie vroemmmama uitgeverij snor
Opdracht: maak irritante geluiden, de scheet/kots-app kan van pas komen

Dus zijn al je ideeën voor vakantie-animatie zo een beetje op? Voor €2,95 bestel je het Kleine Vakantie Digidoeboek. Je kunt voor €7,95 ook de grote uitgebreide Op de Achterbank aanschaffen.  Zo hou je DeKids weer even bezig en vliegt de laatste vakantiepret ook voorbij. Time flies when you’re having fun….

Advertenties

Een gedachte over “Nooit meer vervelen op de achterbank met het Kleine Vakantie Digidoeboek

  1. Pingback: De met-een-toefje-vroemm Mama Challenge 2015: deel 2 | vroemmmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s