Opel Cascada: betaalbare weldadige luxe

Ik was al fan van de combi mama-kids-cabrio, en na het rijden in de Opel Cascada ben ik nog enthousiaster.

opel cascada interieur luxe rijtest proefrit vroemmmama
picture by Opel

Het ultieme van een cabrio is toch wel zon, dak open en gáán. Het mooie van de Cascada is dat er ruimte genoeg is om dat met je hele gezin te doen! Kleine voorwaarde is dat je gezin uit niet meer dan 4 personen bestaat, want dat is het aantal zetels dat de Cascada biedt. Zetels inderdaad, een soort van relaxfauteuils

Interieur

In samenwerking met Opel Broekhuis kan ik mij drie dagen wentelen in de ongekende luxe van de Cascada en middels de RealLifeTest bezien of die luxe past opel cascada dashboard interieur in het dagelijks leven van Mama&DeKids. Luxe zoals je in een BMW of Mercedes zou verwachten. Zo wordt bijvoorbeeld je gordel aangegeven (wel snel zijn want James blijft niet heel lang zijn arm uitstrekken) en is het interieur mooi afgewerkt met doorgestikt leer. Wat opvalt is de enorme hoeveelheid knoppen op het middenconsole. Na eventjes goed kijken wijzen de knoppen zich allemaal vanzelf.

Zowel voor als achterin zit je heerlijk, als kind én als volwassene. De bestuurders- en bijrijdersstoel beschikken naast de gewone functies over elektrische lendesteun en stoelverwarming.opel cascada achterbank vroemmmama
Achterin bevindt zich de Businessclass. Je vindt hier 2 separate zitplaatsen voorzien van Isofix waar je ook i-Size Ready stoelen kunt plaatsen en een middenconsole waar je afhankelijk van tijdstip en publiek champagne of een flesje water kunt serveren.
Mijn prins en prinses zitten er prins(es)heerlijk en kunnen makkelijk zelf de gordel dicht klikken. Maar ook ik kan er goed bij als eventuele hulp nodig is, of in geval van een spontane aanval ik-kan-het-niet-zelferitus.

opel cascada cabrio dak open knop
Met 1 druk op de knop is het dak binnen 17 seconden open of dicht

De kap van de auto is van stof. Dus ik was erg benieuwd hoe het zit met geluidsisolatie. Kan je op de snelweg elkaar nog gewoon verstaan of moet je overschakelen op hands-free-gebarentaal? De isolatie van de kap is op warmte- en geluidgebied verbazend goed! Ik reed 130 km/h en het was gewoon stil. Door een thermische isolatielaag is het in de winter ook lekker warm te krijgen in je auto en hoef je je niet te hullen in 3 lagen charmant thermo ondergoed.
De kap van de Opel Cascada gaat heel snel open, binnen 17 seconden is hij dakloos. Dit gaat met 1 druk op de knop, en tot een snelheid van 50km/h kun je de kap openen en sluiten.

Autostoelen, kinderwagen en bergruimte

De Opel Cascada is een cabrio met stijl, maar ook praktisch. Zeg maar een bijzonder mooie elegante handtas waar je indien nodig ook heel veel in kwijt kunt.

Bagageruimte met geopende kap
Bagageruimte met geopende kapopel cascada achterbak kofferruimte open kap

Zo past er met het dak dicht maar liefst 380 liter in de achterbak. Ofwel: je weekboodschappen passen er prima in. Met de kap open kun je 100 liter minder kwijt, een paar tassen passen dan echt wel in de kofferruimte maar wil je gaan hamsteren zal je de rest van je boodschappen op de achterbank moeten deponeren. Mits daar geen kinderen zitten.

Wil je de autostoelen installeren is het voordeel van een cabrio dat je het dak open doet en de autostoelen zo met een zwierige zwaai kunt plaatsen. Een maxi-cosi zou in die setting wel kunnen maar met de kap dicht, is het haast niet te doen om die achterin te krijgen.

opel cascada cabrio dak dicht gesloten kap vroemmmama testrit rijtest proefrit
De bagageruimte met gesloten kapopel cascada achterbak kofferruimte 380liter vroemmmama

Als de kap dicht is heb je zoals eerder gezegd een ruime achterbak. Alleen is de opening vrij klein, dus een kinderwagen kan je er niet makkelijk in kwijt. Dan moet je echt de wielen van het onderstel afhalen en oppassen dat je de boel niet beschadigd. Een buggy kan prima. De ultieme cabrio-geschikte-buggy is bijvoorbeeld de Quinny Zapp. Klein en compact en past prima achterin de Cascada, ook als het dak open is.

Veilig en comfortabel op weg

Dit is geen cabrio waar je alleen maar mee wil rijden als de zon schijnt. Ook in de overige seizoenen en weertypen wordt je erg blij als je in deze auto stapt. Hij ligt zo goed op de weg dat sneeuw e.d. geen probleem zijn. De Cascada is een zware auto, dat merk je ook met optrekken. Het is geen racer maar wel een perfecte cruiser. Door het ontwerp van de auto zit je vrij windstil, zeker als er geen gasten op de achterbank zitten en je het windscherm installeert. Twee minuutjes werk en je zit nagenoeg windstil. Ik zie mijzelf al met manlief op een zonnige winterse dag met de stoelverwarming aan en het dak open een middagje romantisch toeren….

Wat betreft de motor is de Cascada zoals eerder gezegd echt een cruiser maar de 170pk zijn wel verrassend krachtig. Hij rijd erg comfortabel, ook voor de opel cascada achteruitrijcamera veiligheid inzittenden. Hobbels en bobbels in de weg worden prima opgevangen. Hij glijd echt over het asfalt, remt gedoseerd maar wel strak en schakelt heel soepel.
Is de hellingproef iets waar sommigen al het zweet van uitbreekt, dankzij de Hill Start Assist wordt voorkomen dat je gedurende een of twee seconden achteruit rolt bij het vertrekken op een steile helling. Inparkeren is ook ‘easy peasy’ dankzij de achteruitrijcamera en parkeersensoren.

Op het gebied van veiligheid is de Opel Cascada leverbaar met alle veiligheidssystemen die je van een topmodel mag verwachten. Van een systeem dat de weg vóór je in de gaten houdt, tot een dodehoeksensor. Rondom is de auto helemaal een soort van gepansert. De carrosserie van de auto is extra versterkt, de taillelijn verstevigd en zitten er balken van ultra-versterkt staal in de deuren. Maar ook grote front en zij airbags. Hier kun je meer over de veiligheid van de Opel Cascada lezen.

Conclusie

Is de Opel Cascada geschikt voor Mama&DeKids?
Enorm geschikt! Zeker als je de kinderwagenfase voorbij bent.opel cascada vroemmmama achterbank kids
Voor een gezin van 4 is het ook zeker een heerlijke weekend-auto om lekker mee op pad te gaan. En als moeder kan je natuurlijk niet meer stuk als je DeKids met de Opel Cascada naar school brengt. De Opel Cascada is zo een auto waar je na een frustrerende ochtendspits in huis naar toe loopt, een glimlach op je gezicht krijgt ‘Yes, die is van mij’ en je hele dag weer goed is.

Advertenties

Een gedachte over “Opel Cascada: betaalbare weldadige luxe

  1. Pingback: De auto-top 4 van DeKids | vroemmmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s