SsangYong Tivoli: Let’s take a bite

SsangYong. En nu niet meteen stoppen met lezen. Geef het een kans en laat je verbazen..

Ik heb wel gemerkt dat de algemene houding rond dit merk nogal op zijn zachtst gezegd niet zo positief is.
Maar stel, je lust een bepaald product niet. Op een dag kom je thuis, het ruikt super lekker en je vraagt wat de pot schaft vanavond. Nou, dat dus wat je niet lekker vind, alleen anders klaargemaakt dan je gewend bent. Tijdens het avondeten neem je toch maar een hap en…….het is heerlijk!
Met de Tivoli heeft SsangYong een auto gemaakt volgens ander recept dat we van ze gewend zijn. In dit blog neem ik je mee om te proeven hoe SsangYong nu ‘smaakt’.

Ik kom bij je voorrijden met de Tivoli. Deze heeft een eigentijds uiterlijk wat je mooi of wat minder kan vinden. Iemand zei: hoe langer ik ernaar kijk hoe mooier ik ‘m ga vinden. Dat is een kwestie van smaak. Persoonlijk vind ik de Tivoli wel wat stoers hebben.ssangyong tivoli rijtest proefrit gezinsauto b-klasse
Je loopt een rondje om de auto en ik geef je de autosleutel, jij mag rijden. Eigenlijk kan je de sleutel meteen in je tas of broekzak doen want als je het handvat van de deur vastpak opent de auto vanzelf. Je stapt in en er klinkt een zachte welkomsttune. Je gaat zitten, stelt de elektrisch verstelbare stoel in de goede stand, het stuur op de fijne hoogte en de spiegels zodat je alles goed kan zien. Met één druk op de knop start de auto.
ssangyong tivoli rijtest proefrit gezinsauto stoelventilatie zomerOp een koude dag zou je de stuur- en stoelverwarming aan kunnen zetten maar aangezien het een zomerse dag is kies je voor stoelventilatie en schakelt de airconditioning in. Je zet hem wel erg koud, maar omdat het dual-zone airconditioning is kan ik de temperatuur aan mijn kant iets bijstellen.
Ik stel voor om  ergens te gaan lunchen en je voert het adres in op het touch screen van het TomTom audio- en navigatiesysteem . De radio aan en we gaan. De auto glijd comfortabel en stabiel over het wegdek, zelfs als we flink wat drempels en rotondes tegen komen. De 127 pk voelen je vertrouwd in handen, op de snelweg kan je goed snelheid maken en na het inschakelen van de cruise control zit je heel ontspannen achter het stuur.

Ik laat je zien dat je de stuurbekrachtiging op drie standen kunt instellen. Op de snelweg is de sport-modus aan te bevelen en inderdaad, dat rijd best lekker.
Aangekomen op de bestemming zet je de stuurbekrachtiging in de comfort-modus en in combinatie met de achteruitrijcamera parkeer je de Tivoli soepel in het vak.
ssangyong tivoli beenruimte rijtest proefrit kids Na een heerlijke lunch gaan we de kinderen ophalen voor een uitje naar de speeltuin. Middels het Bluetooth systeem bel je handsfree naar huis om te zeggen dat we eraan komen. Ze staan al te popelen om te gaan, maar eerst even hun autostoelen installeren. Twee autostoelen passen prima op de achterbank met Isofix en dan kan er nog een derde kind op de middelste plek. Ze hebben een zee van ruimte, zoveel dat ook een volwassene echt goed achterin kan zitten. De kinderwagen zetten we in de achterbak waar nog meer  ssangyong tivoli acherbak kofferruimte kinderwagen ruimte rijtest proefritdan genoeg ruimte over is voor de tas die ook mee moet.
De kinderen zitten prinsheerlijk achterin en vooral de elastieken aan de achterkant van de voorstoelen zijn mega interessant. Ook handig om hun spulletjes tussen te klemmen waar ze makkelijk bij kunnen. Je kunt de elastieken ook (tijdelijk) verwijderen.
Als de kids moe van het spelen ’s avonds vroeg op bed liggen mag papa oppassen en gaan we nog even ssangyong achterbak kofferruimte inhoud bagage boodschappen rijtest proefritboodschappen doen. De hoge tildrempel is een minpuntje bij het in- en uitladen van de tassen maar door de diepte van de achterbak kun je er wel veel in kwijt.
Ik laat je nog wat meer features van de Tivoli zien zoals bijvoorbeeld de instelbare dashboardverlichting.

Eenmaal thuis vind je het jammer om de autosleutel weer terug te geven. De buren komen even naar buiten, de hele dag hebben we al gemerkt dat de auto veel bekijks trekt en verwonderde reacties als blijkt dat het een SsangYong is. Bij de ontwikkeling van de Tivoli heeft SsangYong het koreaanse kookboek even weggezet en een Europees recept gebruikt.

‘Ruikt’ de SsangYong toch wel zo lekker dat je er een hapje van wil proeven? Autobedrijf De Groot nodigt je graag uit voor een proefrit. Laat je verrassen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s