Geslaagde date met Opel Karl

Ik ken een Karl. Man, middelbare leeftijd, degelijk,uiterst efficiënt, en loopt het liefst op sandalen met geitenwollensokken. Dus bij het horen van de naam van de nieuwe Opel is dat toch het eerste beeld dat in mij opkomt. Terecht, of toch niet?

Op stap met Karl

Bij Broekhuis Opel in Ede staat Karl op mij te wachten. Ik heb erg zin om samen op stap te gaan! In de stad en op b-wegen voelt hij zich het met meest op zijn gemak dus daar beginnen we mee. Degelijk is Karl wel, je zit in een stevige auto, hij ligt lekker op de weg en ook het bochtenwerk komt hij stabiel door.

Opel Karl paarden wei slim rijtest vroemmmama
2 pk in gesprek met 75 pk

Stuurbekrachtiging met City-modus (dan stuurt hij nog lichter) zorgt dat inparkeren heel soepel gaat. Karl is niet vies van een stuk snelweg rijden, maar met inhalen en invoegen moet ik wel even goed toeren maken in de derde of vierde versnelling.

Zoals de buitenkant al zegt is Karl erg slim. Zo geeft hij schakeladvies om zo zuinig mogelijk te rijden en helpt zelfs boetes te voorkomen. Voor snelheidsovertredingen dan. Vooral in 30km/u zones betrap ik mezelf erop dat ik toch vaak te hard rij. De standaard cruise control met snelheidsbegrenzer zorgt dat ik de limiet niet meer overschrijd. Al voelt exact 30km/u rijden wel heel erg sloom.

opel karl lane departure warning veiligheid rijtest vroemmmama
Foto by Opel

De Karl die ik mee heb is ook erg oplettend. Een piepje ( Lane Departure Warning, het is maar dat je het weet) waarschuwt mij als ik net iets te ver over de streep ga, of als ik niet mijn richting uitzet bij het wisselen van rijstrook.
Als ik ’s avonds laat naar huis rij valt bochtverlichting op. DeMiddelste zit voorin in zijn autostoel en houd alles goed in de gaten. “Kijk nou!” zegt hij “Deze auto heeft een zaklamp, die gaat aan als je de bocht om gaat. Cool!”.
Het innerlijk van Karl

Stille wateren hebben vaak diepe gronden. En zo ook Karl. Ziet hij er aan de buitenkant goed maar wel ‘gewoon’ uit, van binnen wordt je aangenaam verrast.
Opel Karl interieur dashboard rijtest vroemmmama Het doel van Opel was dat als je in de Karl stapt, je het gevoel krijgt in een auto uit een hogere klasse te zitten. Dat idee is zeker goed geslaagd als je achter het stuur plaatsneemt.  Alles voelt heel volwassen aan en ziet er ook zo uit. Echt geen plastic-fantastic-look. Op het stuur zit de bediening voor onder andere radio en cruise control en de meters op het dashboard zijn erg overzichtelijk.
Een minpuntje is de hoedenplank, deze moet ik handmatig omhoog zetten. Alles in de auto voelt robuust en degelijk maar de hoedenplank voelt een beetje breekbaar.

In de praktijk

achterbank opel karl autostoelen 3 zitplaatsen rijtest vroemmmama
Met 1 autostoel en 1 stoelverhoger kun je 3 zitplaatsen gebruiken

Ga ik met DeKids op pad dan kan ik op de achterbank 2 autstoelen kwijt.
Plaats je een i-Size autostoel of Maxi-Cosi achterwaarts dan blijft er weinig ruimte over voor de passagier op de voorstoel.

DeKids vinden achterin maar 1 plek voor een waterflesje, dat is jammer want in de deur had Karl daar prima ruimte voor kunnen maken.
De kinderwagen of boodschappen kan ik achterin goed kwijt. Ten opzichte van de opel karl achterbak bagageruimte rijtest vroemmmamalaadvloer heeft Karl een hoge tildrempel. Doordat de laadvloer dieper is krijg je natuurlijk wel meer ruimte, alleen is in- en uittillen van je spullen iets minder makkelijk.

Conclusie

Wat die geitenwollensokken betreft, die passen dus écht niet bij de Karl van Opel.
Degelijk ja, maar zeker van binnen erg stijlvol. De Opel Karl is eigenlijk als een man die er opel karl rijtest vroemmmamabest leuk uitziet. Doet hij een hippe outfit aan dan is hij nog net iets leuker en in een mooi pak is het een spetter. Kies je voor de Karl in de luxe Cosmo versie dan heeft hij bijzonder goed maatpak aan met bijzonder veel extra’s voor deze klasse auto. Denk dan aan getinte achterruiten, Climate Control, Bluetooth en nog veel meer. Maar ook als je gaat voor de Edition kan je met diverse optiepakketten Karl net zo uitgebreid aankleden als jij wilt. Zelf zou ik bijvoorbeeld meteen voor het Winterpakket gaan, voor 295 euro heb je stuur- en stoelverwarming. Daar wordt je blij van in de winter!

Tenslotte, what’s in the name. In Engeland is dit model van Opel (Vauxhall) uitgebracht onder de naam Viva. Ik zou zeggen: Viva Karl!

Advertenties

Een gedachte over “Geslaagde date met Opel Karl

  1. Pingback: Een nieuwe auto voor mama & kids in 7 stappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s