Ons bin zûnig: Suzuki Celerio

“Mam, deze auto is best gewoon oké” zegt DeOudste na een inspectierondje om de auto. En eigenlijk vind ik dat wel een goede omschrijving voor de Suzuki Celerio. Het lijkt alsof de designers hebben gedacht dat gewoon al gek genoeg is. En zie daar, een onopvallend maar doeltreffend auto’tje, die hoog lijkt te gaan scoren in de RealLifeTest van Vroemmmama.

Suzuki Celerio Exclusive rijtest vroemmmama

De weg op

Of het nou gaat om stadsverkeer, de snelweg of inparkeren, de Celerio doet dat allemaal erg soepel. Echt sportief rijden moet je met de CelerioSuzuki Celerio zuinig 1:27 rijtest vroemmmama niet willen, maar ik kom ook op de snelweg goed mee met het verkeer.
Tijdens het rijden voelt de auto lekker stevig en schakelt heel smooth.
En dan het verbruik! Veel van mijn vriendinnen vinden tanken niet hun favoriete bezigheid, met de Celerio hoef je dit dan ook niet vaak te doen. Met een verbruik van 1:27 kun je bij wijze van spreken op een volle tank bijna naar Parijs.

De binnenkant

Bij Autobedrijf Kroon staat de Celerio voor mij klaar. Als ik in de Celerio ga zitten, zowel voor- als achterin, voelt het ruim en degelijk. Het enige wat ik in het interieur een beetje mis is wat kleur. De afwerking is verder prima en ook hier merk je dat er op praktisch gebied goed is nagedacht. Zo zijn er voldoende bergruimte Suzuki Celerio waterflesje rijtest vroemmmamaopbergvakjes, is de bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar en iedereen kan zijn waterflesje kwijt.
Het dashboard is nogal aanwezig. Daardoor heb je wel het gevoel echt flink wat auto om je heen te hebben maar ben je wat langer of breder dan gemiddeld zou ik zeker even gaan proefzitten. Ik kan me namelijk voorstellen dat wat grotere mensen met hun knieën in de knoei komen.Suzuki Celerio autobedrijf kroon rijtest vroemmmama
De Exclusive uitvoering heeft zowel voor- als achterin elektrische ramen. Dat vinden DeKids natuurlijk buitengewoon interessant, maar met 1 druk op de knop vergrendel je de ramen.
De achterbak is maar liefst 2x zo groot als die van de Suzuki Alto. Ik kom er later op terug hoeveel je erin kwijt kunt maar door de lage tildrempel is in- en uitladen geen aanslag op je rug.

In de praktijk

Mama&DeKids voelen zich prima thuis in de Celerio. Omdat de deuren (standaard 5 stuks!) bijna haaks opengaan kan ik de autostoelen heel makkelijk plaatsen. Bij Babymax in Veenendaal ben ik er even mee aan het puzzelen en kom tot de conclusie dat je achterin 2 autostoelen prima kwijt kan.Suzuki celerio maxi-cosi autostoel achterbank rijtest Alleen kun je de derde zitplaats dan niet gebruiken.
Zet ik een i-Size autostoel achterwaarts op de achterbank dan blijkt hoe ruim de Celerio is. De voorstoel kan nog ver genoeg naar achteren dat daar goed iemand kan zitten. Dat lukt echter niet als de maxi-cosi daar staat.
Zoals eerder gezegd heeft de Celerio een ruime achterbak. Ik ben erg benieuwd en wordt positief verrast. Ik kan makkelijk 4 á 5 grote boodschappentassen kwijt. Er past zelfs een complete Joolz in de achterbak. Dan is deze ook wel écht vol maar  neem je een buggy mee heb je nog een zee van ruimte over.

Suzuki Celerio kinderwagen Joolz achterbak rijtest vroemmmama             Suzuki Celerio achterbak kinderwagen buggy MacLaren Quest rijtest vroemmmama

Conclusie

Is de Celerio geschikt voor Mama&DeKids? Ja zeker, de RealLifeTest heeft de Celerio glansrijk doorstaan. Het is dan misschien geen auto waar je qua uiterlijk helemaal lyrisch van wordt maar als je kijkt naar de degelijkheid en functionaliteit wordt ik er wel erg blij van.Suzuki Celerio Rijtest vroemmmama
Op het gebied van veiligheid scoort de Celerio 3 van de 5 sterren in de veiligheidstest van EuroNCAP. Maar let op! Hier is het basismodel van de Celerio getest! Deze wordt in Nederland nagenoeg niet verkocht. Het zit hem  met name in de Gordijn-airbag. Die heeft de Celerio standaard vanaf de comfort uitvoering, en dat scheelt een hele ster in de veiligheidstest.
Dit jaar blijven de Suzuki Alto en Splash nog leverbaar, maar Celerio mag met trots de vrijgekomen plek innemen!

Advertenties

2 gedachtes over “Ons bin zûnig: Suzuki Celerio

  1. Pingback: Een nieuwe auto voor mama & kids in 7 stappen

  2. Pingback: In 7 stappen een nieuwe auto voor moeders & kids - Meervoormamas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s