Suzuki Vitara 1.6 High (heels) Executive

Op een zonnige maandagmorgen staat een Vitara in High Executive uitvoering op mij te wachten bij de Suzuki dealer. Klaar voor de RealLifeTest. Hoe bevalt deze gezinsauto in de praktijk? 

suzuki vitara rijtest vroemmmama high executive

De Suzuki Vitara: een SUV, maar zeker niet suf door onder andere de 19”velgen die eronder zitten.
Het is als een outfit en de schoenen die je erbij kiest. Trek je bij je jurkje héle mooie hooggehakte schoenen aan wordt je nagefloten, en anders, tja, is het gewoon een leuk jurkje.
Zo is het ook met deze velgen. Ze geven de Vitara net dat beetje extra. Geen standaard optie maar ik zou er zeker naar vragen.

De weg op

Wil ik de auto starten kan ik dankzij Keyless entry&go de sleutel in mijn tas laten zitten. suzuki vitara high executive vroemmmama interieurMet 1 druk op de knop start de motor, en een andere knop opent het panoramisch dak. Een koel briesje waait door de auto, en ik neem even de tijd om het multimedia systeem te ontdekken. De navigatie is simpel in te stellen op het touchscreen en ook mijn smartphone is in no time gekoppeld aan het systeem. Wat ook erg fijn is: gesproken opdrachten worden goed ontvangen en uitgevoerd.
Tijd om de weg op te gaan. De auto is verrassend wendbaar. Hij stuurt lekker en inparkeren gaat ook heel soepel, zeker met hulp van de achteruitrijcamera.
Bij een snelheid van 50km/u schakel ik de ACC in, cruisecontrol met een extra’tje. Hij houd namelijk je voorliggers in de gaten en remt af als je er te dicht bij komt. Je moet er even aan wennen. Het nadeel van dit systeem merk ik later op de snelweg. Bij druk verkeer ontstaat er een flinke afstand tussen mij en de voorligger, wat maakt dat anderen tussenvoegen, er nog verder wordt afgeremd en dat rijd niet fijn.

Binnen niet al te lange tijd zal de Vitara leverbaar zijn met een turbo-motor. Dat is het wachten wel waard, want even flink gas geven met invoegen of inhalen is nu niet aan de orde.

In de praktijk

Na een stuk snelweg wordt het tijd voor de boodschappen. Ik hoef niet na te denken of alles wel in de auto past. Er is ruimte genoeg, zelfs met een kinderwagen in de achterbak. Suzuki Vitara allroader rijtestIk wordt bij het in- en uittillen van mijn spullen erg blij van de verstelbare vloer; wil je meer ruimte en neem je een tildrempel voor lief, dan zet je de vloer in de onderste stand. Wil je juist makkelijk iets naar binnen schuiven, dan is de vloer eenvoudig in de hoogste stand te plaatsen. Dit zorgt namelijk voor een vlakke laadvloer. Tijdens een bezoek aan de kinderboerderij blijkt het ook een ideale plek om onderweg even je kind te verschonen.
Hoewel de ruimte in de achterbak prima is, zou ik wel een dakkoffer aanraden als je met het hele gezin op vakantie gaat.
Qua vervoer van DeKids scoort de Vitara goed. De achterbank heeft 2 i-Size Ready zitplaatsen. Doordat de auto wat hoger is, kan ik er goed bij om DeKids vast te zetten. Als ik een Maxi-Cosi en een autostoel volgens de i-Size norm achterwaarts plaats, kunnen de voorstoelen nog ver genoeg naar achteren. Het is met twee autostoelen wel een beetje krap om nog een derde kind in het midden te laten zitten.
De beenruimte is echt goed. Wat ook erg handig is zijn de vele opbergvakken. De kinderen hebben snel een plek voor hun flesje water en zonnebril gevonden, dus er slingert niet van alles door de auto.

Conclusie

Is de Vitara een Mama&DeKids-car? Zeker, het is zelfs een erg complete gezinsauto. DeKids vinden het een ‘vet coole auto’. Oké een Range Rover zou nog iets ‘cooler’ zijn, maar dit is een zeer goed, betaalbaar en compleet alternatief. Een leuk detail tot slot is dat je de Vitara van binnen én buiten kunt aanpassen naar je eigen smaak. Online kun je je al helemaal uitleven, so have fun! Dochterlief vond het erg jammer dat je geen roze-met-glitters kon kiezen 😉

Advertenties

3 gedachtes over “Suzuki Vitara 1.6 High (heels) Executive

  1. Pingback: Gezinsauto van Suzuki: SX4 S-Cross | vroemmmama

  2. Pingback: Rij-impressie Suzuki Vitara 1.4 S Boosterjet – vroemmmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s