Sleutel kwijt, onvindbaar & verdwenen

Ik ben mijn autosleutel kwijt. Maar dan écht héél erg kwijt.

6a00d83451b1af69e20120a94d3958970b-350wi
Intense Memory-Stimulating Mint Gum Het wordt alleen niet meer verkocht 😦

Eerst maakte ik mij niet zo druk. Meestal komt de sleutel wel weer ergens boven drijven, of Manlief vindt deze met een triomfantelijke grijs van oor-tot-oor (en plaatst dit vervolgens op Facebook, Twitter enz want HIJ heeft iets gevonden wat ZIJ niet vinden kon….gedenkwaardig moment)

Maar nu houd mijn sleutel zich al weken schuil op een onvindbare plek.

Ach, dan bestellen we even een nieuwe dacht ik. Paar tientjes, meer zal dat toch niet zijn?Viel dat even tegen! Bij navraag bleek dat een nieuwe autosleutel toch al gauw zo’n 200 euro gaat kosten. Nou in geen 200 jaar! Dan maar het hele huis op zijn kop, maar die sleutel zal ik vinden. Even googlen op geniale zoekmethoden levert wat ideeën op voor zoekmethoden.

Moeder-oren-dichtZo kom ik bij een artikel wat onlangs de Telegraaf  heeft gestaan waarin wordt geschreven dat experimenten hebben aangetoond dat ons geheugen wordt versterkt als we ons afsluiten van de buitenwereld. Dus ogen en oren dicht en nadenken wanneer had ik die sleutel voor het laatst. Ik denk aan vanalles, behalve aan mijn autosleutel.

Ik vind nog een optie. Wetenschappers van de University of Pennsylvania zeggen dat het uitspreken van een woord ervoor zorgt dat onze geest zich kan focussen op het gezochte object. Dus wie al mompelend – “sleutels, sleutels” – op zoek gaat naar zijn verloren autosleutels, zal ze al snel terugvinden. Ja, maar ik dus niet. Bovendien beginnen DeKids en Manlief ernstig te twijfelen aan mijn geestelijk welzijn en vragen ‘of het verder wel goed met mij gaat’. Ja hoor, het gaat uitstekend. Weet je wat, laten we verstoppertje spelen.
Als de zoeker vindt dat het te lang duurt voor hij iedereen gevonden heeft roept hij: ‘Joehoe, maak eens een geluidje!’.
En dat werkt! Binnen no time heeft MidiKid iedereen gevonden. Dát is het! Mijn sleutel moet gewoon op commando een geluidje geven! Ik ga mijn zoektocht naar de sleutel voortzetten. En op jacht naar ‘een geluidje’.
Hopelijk kunnen deze twee op zeer korte termijn aan elkaar verbonden worden.

Wordt vervolgd…………

Advertenties

Een gedachte over “Sleutel kwijt, onvindbaar & verdwenen

  1. Pingback: Gezinsauto van Suzuki: SX4 S-Cross | vroemmmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s