Fiat 500C TwinAir Turbo 80 Lounge: Een auto met karakter, maar luistert goed!

De Fiat 500c TwinAir Lounge trekt de aandacht en lokt veel positieve reacties uit. ‘Schatje’, ‘dotje’ en ‘pittig ding’ zijn veelgehoord. Nou heeft ze ook wel erg schattig kijkende koplampen. Met een glimlach op mijn gezicht neem ik plaats achter het stuur.

De zon schijnt, het dak kan open en ik heb zin om te gassen. Waar ze dan ook verbazend goed op reageert! Start je de motor hoor je een typisch tweecilinder geluid (ook wel omschreven als een snorrende naaimachine) en tussen de 2000 en 4000 toeren bromt de motor er lekker op los. Met 80pk is het inhalen van andere weggebruikers en optrekken bij het stoplicht geen enkel probleem.  Op de snelweg voelt ze zich ook thuis en is het geen straf om 130km/h te rijden.

Soms hebben De Kids zo een dag waarop de Oost-Indische-doofheid heeft toegeslagen en werkelijk niemand luistert. Ik laat De Kids even bij Papa, stap in de auto en mensen wat een verademing. Het Blue&Me communicatiesysteem met spraakherkenning luistert én doet wat je zegt! Gewoon, zonder waarschuwen of tegensputteren. Heerlijk!

Ben je wat kleiner van stuk dan is het erg prettig dat de bestuurdersstoel en het stuur in hoogte verstelbaar zijn.  De binnenkant van de auto is mooi maar zeker ook kwalitatief degelijk. Gezien de bijna magnetische aantrekkingskracht tussen bedieningsknopjes en kinderhandjes, is het erg handig dat de bediening voor de ramen op de middenconsole zit waar ze niet bij kunnen.

achterbankAutostoeltjes zijn goed in de auto te plaatsen. Maar als je 1 zitje voor meerdere auto’s gebruikt is het raadzaam deze op de voorstoel te plaatsen. Ook een Maxi-Cosi vindt daar een goede plek. Deze krijg je niet op de achterbank geplaatst, daarvoor is de ruimte tussen de voorstoel en de achterbank te krap. Qua veiligheid scoort de Fiat 500 ook erg goed. Met standaard Isofix en 7 airbags zitten je kids veilig in de auto. Bovendien zijn er nog allerlei technische afkortingen (ASR MSR ABS EBD ESP HBA én FPS) die het maken dat je in een auto rijdt met 5 sterren behaald in de EuroNCAP-crashtest.

Ga je als volwassene achterin zitten, is de beenruimte goed. Maar iemand langer dan 1.85 zal hoogstwaarschijnlijk toch iets meer van de rit genieten als hij of zij op de voorstoel plaats kan nemen. Kinderen in een autostoel kunnen hun beentjes ook goed kwijt, mits de voorstoelen niet op de achterste stand worden gezet.

Verrassend veel ruimte: 3 boodschappentassen en een krat bier
Verrassend veel ruimte: 3 boodschappentassen en een krat bier

Bij het inladen van de boodschappen kom ik tot de ontdekking dat de achterbak verrassend ruim is. Het cabrio model heeft maar 3 liter minder binnenruimte dan de reguliere 500 uitvoering. Een kinderwagen kan je er niet in kwijt, maar een compacte buggy als de Quinny Zapp past er prima in. De achterbank is in delen neerklapbaar. Oké je creëert meer ruimte maar door de relatief kleine opening kan je geen grote dingen in je auto schuiven. Maar of je dat ook moet willen…..

Mam nu zijn we dakloos!

Het zonnetje schijnt, De Kids zitten met mij in de auto en met een druk op de knop opent het dak rustig naar achteren. Voordeel is dat de kap in delen open gaat, dus als je de achterbank wat meer uit de wind wil houden is dat geen probleem. Fiat heeft zelfs rekening gehouden met je kapsel en heel goed nagedacht over de windstromen: je beleeft het cabriogevoel maar dan zonder ‘coupe-de-troep’. En dat is best leuk voor als je op werk of elders aankomt.
Als de kap helemaal naar beneden is, wordt je zicht naar achteren wel erg belemmerd. Maar dat is geen probleem. Je kunt goed op de buitenspiegels rijden en bovendien heeft de Fiat 500 in de cabrio uitvoering standaard parkeersensoren achter. Dit is erg prettig met inparkeren.
Conclusie

Is de Fiat 500C een Mama&Kids-car?  Zowel Mama als De Kids vinden het cabrio gevoel helemaal fijn, en het rijgedrag is meer dan prima. Ziet Mama de auto staan, krijgt ze een glimlach op haar gezicht en die krijg je er niet zomaar af. Misschien moet je je eisen qua bergruimte iets bijstellen, maar dan rij je wel een heel kek auto’tje!

zwaaien

Advertenties

Een gedachte over “Fiat 500C TwinAir Turbo 80 Lounge: Een auto met karakter, maar luistert goed!

  1. Pingback: Mamma met een Missie | vroemmmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s